24.08.2009

Новини&Програми

Новини

 

Серпневий випуск диска «1С:ІТС (Україна)»

У першій декаді серпня вийшов новий випуск «1С:ІТС (Україна)» за 2009 рік. На диску розміщено версію 8.1.14 платформи «1С:Підприємство 8» та релізи конфігурацій для платформи «1С:Підприємство 8», а саме:

— «Конвертація даних», редакція 2.0, версія 2.0.28 (дистрибутив + оновлення);

— «Підсистема аналізу даних», редакція 1.0, версія 1.0.4 (дистрибутив + оновлення).

До того ж на диску містяться форми звітності для конфігурацій на платформі «1С:Підприємство 7.7»:

— за II квартал 2009 року (випуск 3) «Бухгалтерський облік для України» та «Виробництво + послуги + бухгалтерія для України»;

— за III квартал 2009 року (випуск 1, редакція 2) «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України»;

— за II квартал 2009 року (випуск 3) «Бухгалтерія + торгівля + склад + зарплата + кадри для України».

Як завжди, на диску запропоновано методичну підтримку для всіх користувачів, консультацію для бухгалтера і довідник господарських операцій.

Для користувачів конфігурацій «Бухгалтерія для України», «Управління торговельним підприємством для України», «Зарплата і Управління Персоналом для України» та «Управління виробничим підприємством для України», які працюють на платформі «1С:Підприємство 8», розміщено матеріали, присвячені розрахунку заробітної плати (методика депонування заробітної плати, відображення факту перерахування ПДФО з оплати контрагенту, відображення факту переплати ПДФО тощо).

Для користувачів конфігурацій «Бухгалтерія для України» додано нову рубрику «Адміністрування інформаційної бази». У цьому випуску презентовано матеріали, що описують особливості створення та адміністрування списку користувачів інформаційної бази «1С:Бухгалтерія 8 для України», а також порядок настроювання прав роздільного доступу користувачів до даних інформаційної бази.

Для користувачів конфігурацій «Зарплата і Управління Персоналом для України» та «Управління виробничим підприємством для України» додано матеріали, що розглядають системи та форми оплати праці, а також способи їх настроювання в типовій конфігурації.

А фахівцям з розробки прикладних рішень у рубриці «Методичні рекомендації щодо конфігурування» рекомендуємо ознайомитися з описом особливостей роботи з параметрами віртуальних функцій при роботі із системою компонування даних. У рубриці «Розширення для кишенькових комп’ютерів» оновлено підсистему «Управління мобільними додатками».

Джерело: www.1c.ua

 

Новини від «1С»: нові навчальні курси

Навчальний Центр № 1 спільно з Навчальним Центром ТОВ «1С-Теллур» анонсував відразу два навчальні курси. Перший —

«Конфігурація платформи «1С:Підприємство 8.1» — відбудеться в Києві з 31 серпня по 4 вересня поточного року. Курс орієнтовано на фахівців, які знайомі з технологічною платформою «1С:Підприємство» і, бажано, мають сертифікат «1С:Професіонал» за платформою «1С:Підприємство 8». Після проходження курсу слухачам надається одна безкоштовна спроба атестації «1С:Фахівець» щодо конфігурування платформи «1С:Підприємство 8.1», що відбудеться 5 вересня 2009 року в навчальному класі «1С:Україна».

Другий курс —

«Робота з формами в «1С:Підприємстві 8.1» — відбудеться в Києві з 7 по 9 вересня 2009 року. Цей курс буде корисний як розробникам, так і користувачам. У межах курсу розглядаються теоретичні аспекти розроблення інтерфейсів, а також розв’язуються практичні завдання, що ілюструють механізми функціонування форм та елементів управління.

Після закінчення навчання слухачу видається свідоцтво фірми «1С» про проходження цього курсу.

Джерело: www.1c.ua

 

«Бест-Звіт Плюс» укотре оновився

Програма «Бест-Звіт Плюс» оновилася до версії 8.78.001. Зокрема, у новій версії оновлено розділ «Довідка»: додано опис настройок, які потрібно змінити до відправлення деяких «уточнюючих» звітів. З різних причин після імпорту в демо-версію програми ці настройки мають помилковий статус «основної». Також докладно описано процедуру роботи з імпортованими документами (як у демо-версії, так і в робочій версії програми).

Крім того, змін зазнав «Реєстр бланків», в якому звіти, що входять до альбому форм звітності за 2009 рік на сайті Держкомстату, тепер розміщуватимуться у групі «Державний комітет статистики». Усі інші статистичні звіти знаходяться у групі «Статистична звітність».

Серед інших змін можна відзначити розформування каталогу бланків «Цільові фонди» на три каталоги: «ФСС на випадок безробіття», «ФСС з ТВП», «ФСС від нещасних випадків».

Крім усього згаданого вище, у програмі до розділів «Первинні документи», «Цільові фонди», «Мінпромполітики», «Мінпаливенерго», «Державний комітет статистики», «Статистична звітність» було додано нові форми звітності.

Скачати пакети оновлень можна за відповідними посиланнями на сторінці

http://www.bestzvit.com.ua/updates/zvitplus.php.

Розмір — 4,71 Мбайт.

Джерело: bestzvit.com.ua

 

Microsoft почала встановлювати корпоративним клієнтам українську Windows 7

Корпорація Microsoft почала переводити своїх корпоративних клієнтів, які беруть участь у програмі підтримки Microsoft Software Assurance, на українсько- та російськомовні версії операційної системи Windows 7. Про це повідомила прес-служба компанії.

Перейти на нову ОС корпоративні клієнти можуть з 11 серпня. Для учасників Software Assurance перехід на Windows 7 є безкоштовним.

Software Assurance — це механізм оновлення програмних продуктів, а також пакет безкоштовних послуг та інструментів, орієнтованих на всі етапи використання програмного забезпечення: від планування до переходу на нові версії. У межах програми замовники можуть використовувати будь-які нові версії продуктів, випущені протягом дії їх ліцензійної угоди.

Джерело: proit.com.ua

 

Компанія Mozilla вкотре оновила свій браузер Firefox

Як стало відомо, недавно було випущено оновлений інтернет-браузер Fiferox 3.5.2.

Основним пріоритетом нового браузера стала можливість переглядати відкриті відео, що допомагає відеороликам стати частиною динамічних веб-сторінок. Тепер користувачу не потрібно встановлювати додаткові плагіни для перегляду онлайн-відео.

Ось неповний список деяких інших новинок та поліпшень нової версії:

— прискорене завантаження сторінок (що дуже відчутно на комп’ютерах з нешвидкісним підключенням до Інтернету);

— зменшене споживання пам’яті (тепер використовується менше пам’яті вашого комп’ютера під час роботи);

— завантажувані шрифти (дизайнери та розробники сайтів можуть створювати свої шрифти, які правильно відображатимуться і коректно вимальовуватимуться у вашому браузері, навіть якщо ці шрифти не встановлено на вашому комп’ютері);

— режим приватного перегляду.

У цьому збірнику усунено: декілька слабких місць у системі безпеки, проблеми зі стабільністю роботи і проблему, при якій завантаження Firefox на деяких системах на платформі Windows забирало чимало часу.

Дізнатися про всі можливості Fiferox 3.5.2 і скачати браузер можна на сторінці розробника

http://www.mozilla-europe.org/ru/firefox/ . Розмір — 7,9 Мбайт.

Джерело: news-it.com.ua