23.02.2009

Новини&Інтернет

Новини

 

Інтернет-аудиторія України досягла 7 млн

Згідно з дослідженнями, проведеними компанією Gemius у листопаді 2008 року, кількість українських інтернет-користувачів уперше досягла 7 мільйонів осіб.

Поступальне зростання аудиторії позначилося й на соціально-демографічному профілі Уанету. Хоча доля користувачів за статтю, віком та іншими параметрами протягом осені фактично не змінилася, в абсолютних цифрах збільшилися всі групи.

Однак активність користувачів істотно зросла. Особливо це помітно у групі жінок віком 16 — 24 років. Хоча їх доля в мережі залишалася практично незмінною всю осінь (близько 18,5 %), доля переглядів сторінок збільшилася з 14 до 15,3 %, середня кількість переглядів — з 63 до 84, а час у мережі — з 1 години 35 хвилин до 2 годин 8 хвилин.

Схожий вибух активності спостерігається у чоловіків 25 — 34 років, однак лише в кількісному виразі. З вересня по листопад середня кількість переглядів сторінок збільшилася з 92 до 119, а середній час у мережі — з 2 годин 36 хвилин до 3 годин 23 хвилин.

Незважаючи на кризові умови, до Інтернету в Україні підключається все більше користувачів з різним рівнем доходу. За осінь найбільше зростання продемонструвала група із середнім доходом 4501 — 6500 грн. на місяць. І майже на 12800 українців збільшилася група з найвищим рівнем доходу — понад 6500 грн. на місяць.

Схожа ситуація і з рівнем доходів домогосподарств. Однак у цій категорії активніше зростає кількість користувачів із низьким доходом у сім’ї — до 2500 грн. на місяць.

Таким чином, темпи зростання інтернет-аудиторії України та активність середнього користувача стабільно збільшуються.

У вересні Gemius опублікував дані, згідно з якими кількість працюючих користувачів українського Інтернету за період травень — липень збільшилася з 66,7 до 69,2 %.

Gemius Group — одне з найбільших інтернет-дослідницьких агентств у Європі. Понад 8 років компанія надає дані ключовим гравцям європейських інтернет-ринків, включаючи весь регіон Центральної та Східної Європи, Австрію, Великобританію, Данію та Ізраїль. В Україні компанія Gemius Ukraine існує з 2005 року і проводить статистичні та маркетингові дослідження на замовлення та ініціативні проекти, такі як вивчення ринку електронної комерції, ставлення користувачів до різних форматів онлайн-реклами та вимір аудиторії Уанету.

Джерело:

e-commerce.com.ua

 

WebMoney Transfer підбиває підсумки 2008 року в Україні

Компанія WebMoney, що працює в Україні вже протягом 5 років, підбила підсумки своєї роботи за 2008 рік. За результатами 2008 року оборот електронних платежів в Україні через систему WebMoney Transfer досяг 663 млн грн., що практично утричі перевищує цей показник за 2007 рік (223 млн грн.). Близько 50 % обороту системи доводиться на р2р-платежі, решта — це платежі c2b на користь продавців товарів та послуг, а також платежі b2c (виплата гральних виграшів, партнерські програми тощо).

За різними оцінками, 85 — 90 % обороту електронних платіжних систем в Україні припадає на WebMoney Transfer. Це підтверджується активним зростанням кількості користувачів системи. Станом на 1 січня 2009 року в ній було зареєстровано 1 млн 370 тис. осіб. Кількість здійснених користувачами транзакцій на сьогодні перевищила 3,5 млн.

Джерело:

itc.ua

 

До календаря Google тепер можна приєднувати файли

Версія календаря Google із набору Google Apps продовжує дивувати новим функціоналом. Спочатку з’явилася можливість роботи програми в режимі офлайн (можливість працювати з ним, навіть якщо в поточний момент немає активного підключення до Інтернету). А тепер виявилося, що до подій календаря можна приєднувати файли. Адже іноді недостатньо стислого опису події в календарі, тож у цьому випадку проблему може бути вирішено завдяки прикріпленим фотографіям, презентаціям та іншим документам.

Джерело:

itc.ua

 

На новому сайті можна дізнатися маршрути транспорту міст України

В Уанеті з’явився сайт «Маршрутка» (

marshrutka.com.ua ), на якому надано маршрути міського транспорту України.

На marshrutka.com.ua користувачі можуть знайти дані щодо 37 міст України, які містять 2059 маршрутів транспорту. База міст на сервісі постійно збільшується, а також покращується актуальність маршрутів. Будь-хто з користувачів може поповнити базу сайта, додавши свій маршрут у географічних координатах, записаних за допомогою GPS-пристроїв або КПК із вбудованими приймачами GPS.

Також на «Маршрутці» наведено дані щодо служб таксі в таких містах, як Київ, Дніпропетровськ, Донецьк та Одеса.

Джерело:

ain.com.ua