11.05.2009

Новини&Інтернет

Новини

 

Microsoft: щодня електронною поштою відправляють лише 3 % листів, решта — спам

Згідно з останнім звітом Microsoft доля спаму в усьому трафіку електронної пошти за друге півріччя 2008 року склала 97 %. При цьому основну частину в ньому зайняла реклама продукції фармакологічного характеру, що склала 48,6 %. За даними компанії MessageLabs Intelligence, отриманими в цьому році, на початку лютого частку спаму в електронних листах було зафіксовано на позначці 79,5 %, але вже до кінця місяця вона знизилася до 73,3 %, що на 1,3 % нижче, ніж у січні.

Однак, незважаючи на зафіксоване MessageLabs Intelligence зниження активності ботнет-мереж, пов’язане із закриттям у середині листопада 2008 року компанії McColo, вони знову набирають обертів. Так, за даними Symantec, за березень кількість спаму досягла 91 % того рівня, що був до закриття McColo. Крім цього, спамери почали адаптуватися під сучасні умови, змінюючи слова у своїх розсилках на прийнятніші, пов’язані з економічною кризою та податками.

Найбільший потік спаму, за даними Symantec, сьогодні генерується у Сполучених Штатах, за березень він збільшився на 3 % і склав 28 %. Водночас у таких країнах, як Індія, Росія, Туреччина та Китай, було зафіксовано зниження рівня розсилок спаму на 1 %.

Джерело: itc.ua