23.11.2009

Новини&Програми

Новини

 

Випуск диска «1С:ІТС (Україна)» за листопад 2009 року

У першій декаді листопада вийшов новий випуск «1С:ІТС (Україна)» за 2009 рік. На диску розміщено такі конфігурації для платформ:

1) «1С:Підприємство 8»:

— «Управління торгівлею для України», редакція 2.3, версія 2.3.6 (оновлення + веб-додатки);

— «Роздріб для України», редакція 1.0, версія 1.0.3 (оновлення);

— «Управління виробничим підприємством для України», редакція 1.2, версія 1.2.15 (оновлення);

— «Конвертація даних», редакція 2.1, версія 2.1.1 (дистрибутив + оновлення);

— «Підсистема аналізу даних», редакція 1.0, версія 1.0.4 (дистрибутив + оновлення);

2) «1С:Бухгалтерія 8 для України»:

— «Бухгалтерський облік для України», реліз 7.70.276;

— «Бухгалтерський облік для України» для базової версії, реліз 7.70.276;

— «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України», редакція 2.0, реліз 7.70.226;

— «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України» (базова), редакція 2.0, реліз 7.70.226;

— «Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України», реліз 7.70.030.

Також на диску можна знайти форми звітності для конфігурацій на платформі «1С:Підприємство 7.7»:

— за III квартал 2009 року (випуск 1) — для конфігурацій «Бухгалтерський облік для України» та «Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України»;

— за III квартал 2009 року (випуск 1) — для конфігурації «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України», редакція 2;

— за III квартал 2009 року (випуск 1) — для конфігурації «Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України».

У цьому випуску методичної підтримки для розробників прикладних рішень на платформі «1С:Підприємство 8.2» публікуються дистрибутив ознайомлювальної версії конфігурації «Бібліотека стандартних підсистем» і документація до неї. У рубриці «Адміністрування» розглядається процес створення бази даних Oracle версії 10.2 для роботи з платформою «1С:Підприємство 8.2», публікується інструкція з установлення та запуску на одному комп’ютері декількох незалежних серверів «1С:Підприємство 8.1» та «1С:Підприємство 8.2».

У листопадовому випуску ІТС продовжено опис нових механізмів уведення залишків у типовій конфігурації «Бухгалтерія для України». Додано статті щодо введення залишків стосовно основних засобів, малоцінних активів в експлуатації, запасів, прийнятих та переданих на комісію, за розрахунками з підзвітними особами, за розрахунками майбутніх періодів, взаєморозрахунків з контрагентами в бухгалтерському та податковому обліку.

Також для користувачів типової конфігурації «Бухгалтерія для України» презентовано нові матеріали в рубриках: «Виробництво», «Облік необоротних активів», «Торговельні операції».

Для користувачів конфігурації «Управління торговельним підприємством для України» описано механізм розподілу суми амортизації за рахунками та об’єктами аналітичного обліку.

Для користувачів конфігурацій «Зарплата і Управління Персоналом для України» та «Управління виробничим підприємством для України» наведено методику оформлення додаткових (компенсаційних) виплат.

На поточному диску ІТС опубліковано нову версію типової конфігурації «Роздріб для України», в якій суттєво розширено функціональні можливості. У розділі методичної підтримки опубліковано матеріали для конфігурації «Роздріб для України», що описують доданий функціонал.

Для користувачів типової конфігурації «Управління виробничим підприємством для України» стане у пригоді матеріал «Податковий облік запасів та витрат», що описує нововведення податкового обліку, реалізовані в новій версії 1.2.15.

Фахівцям з розробки прикладних рішень у рубриці «Методичні рекомендації щодо конфігурації» рекомендуємо ознайомитися з методикою роботи з файлами поставки та оновлення конфігурації.

У рубриці «Універсальні звіти і обробки» публікується консоль системи компонування даних для роботи в керованій прикладній програмі.

У рубриці «Робота з торговельним обладнанням» оновлено зовнішню компоненту «1С:Сканер штрих-коду».

У рубриці «Обмін даними» публікується схема обміну комерційною інформацією для реалізації обміну «Постачальник — Покупець».

Джерело: www.1с.ua

 

Новини від «1С»: нова конфігурація

Фірма «1С» спільно з «1С-Рарус Україна» анонсувала випуск нового локалізованого продукту — «1С:Підприємство 8. Управління корпоративними фінансами для України».

Програмний продукт призначено для вирішення завдань управління фінансами та ведення обліку як відокремлених підрозділів підприємств, так і підприємств, об’єднаних у групи (холдинги, конгломерати, групи компаній).

Рішення «1С:Підприємство 8. Управління корпоративними фінансами для України» дає можливість:

— автоматизувати ведення регламентованого обліку (податковий та бухгалтерський);

— вести оперативний облік за міжнародними стандартами (IFRS, GAAP та будь-який інший);

— здійснювати бюджетне планування і контроль;

— управляти рухом грошових коштів;

— управляти процесами виконання договорів;

— вирішувати завдання підготовки звітності П(С)БО для вивантаження у рішення «1С:Консолідація».

«1С:Підприємство 8. правління корпоративними фінансами для України» є інтегрованим рішенням на базі програмних продуктів «1С:Бухгалтерія для України» та окремих підсистем «1С:Управління виробничим підприємством для України». У межах інтегрованого рішення типову функціональність окремих підсистем істотно розвинено і доповнено з урахуванням багаторічного досвіду впровадження функціональних підсистем бухгалтерського обліку, обліку за міжнародними стандартами, бюджетування та управління договірними відносинами.

Програмний продукт «1С:Підприємство 8. Управління корпоративними фінансами для України» може бути інтегровано в типове прикладне рішення «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України», про яке ми розповідали в одному з недавніх номерів видання («Б & К», 2009, № 20, с. 4).

Джерело: www.1c.ua

 

«Бест-Звіт Плюс» укотре оновлено

Компанія «Бест-Звіт» випустила пакет оновлень 8.80.000 для своєї програми «Бест-Звіт Плюс». Версія 8.80.00 — комплексна і містить усі проміжні оновлення 8.79.001 — 8.79.002.

У новій версії 8.80.000 додано можливість перегляду списку відправлених звітів та квитанцій на сайті моніторингу подання звітів — http://podatkova.com.ua/

. Ця функція додана до меню «Звітність/Сайт моніторингу подання звітів» і доступна для податкової звітності, звітності до Пенсійного фонду і Держкомстату.

Крім того, доопрацьовано процедуру обміну накладними між контрагентами. Тепер у «Журналі передачі звітів» фіксується подія отримання податкової накладної або додатка 2 від контрагента із записами про підписи (закладка «Отримані/Первинні документи»).

Разом з тим змінено вигляд самого «Журналу передачі звітів»: тепер інформацію в ньому розподілено у двох вкладках — «Відправлені» та «Отримані».

Скачати пакет оновлень можна за відповідним посиланням на сторінці

http://www.bestzvit.com.ua/updates/index.shtml .

Розмір пакета оновлень «Бест-Звіт Плюс» — 6,52 Мбайт.

Джерело: www.bestzvit.com.ua