23.11.2009

Як розмістити довгий вміст комірки в декілька рядків

Відповідь на запитання

Як розмістити довгий вміст комірки в декілька рядків

 

При роботі з журналами в «1С:Бухгалтерії 8» часто в колонках не поміщаються довгі назви контрагентів, працівників тощо. Змінювати кожного разу ширину колонок незручно. Чи можна зробити так, щоб текст у таких колонках відображався в декілька рядків?

Піменова Є., м. Єнакієве Донецької обл.

Відповідає Сергій КАМЕНСЬКИЙ, консультант «Б & К»

 

Дійсно, в «1С:Бухгалтерії 8», як і в інших конфігураціях на базі платформи «1С:Підприємство» версій 8.0 і 8.1, є можливість відображення декількох рядків тексту в комірці табличного поля. Цю можливість саме і передбачено розробниками на випадок, коли в комірках зазначаються дані, які не поміщаються в них повністю.

Щоб настроїти відображення даних для якоїсь із колонок табличного поля відкритого журналу, слід виконати такі дії:

1) відкрити контекстне меню табличного поля та вибрати пункт «

Настройка списка» (рис. 1);

2) у діалоговому вікні настройки списку, що з’явилося, вибрати колонку, для якої ми маємо намір розмістити дані в декількох рядках комірки;

3) у полі «Высота» вказати число рядків, які займатиме комірка, та натиснути кнопку «ОК». Якщо ж заздалегідь невідомо, яку кількість рядків зручно зазначити для відображення даних, їх можна вказати досить багато, наприклад 5, і позначити прапорець «Автовысота». При цьому реальне число рядків підбиратиметься виходячи з того, скільки їх необхідно для відображення всіх даних у комірці повністю, але не більше того числа рядків, яке зазначено в полі «Высота» (рис. 2).

Натиснувши кнопку «ОК», ви виявите, що тепер об’ємний вміст комірок, які вас цікавили, відображається в них повністю. Що, власне, і потрібно було зробити.