14.09.2009

Новини&Інтернет

Новини

 

Пошук відомостей у Держреєстрі юридичних та фізичних осіб

На сайті державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» (

www.irc.gov.ua) можна знайти і переглянути реєстраційні дані юридичних та фізичних осіб.

Пошук у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб — підприємців дає змогу перевірити наявність суб’єкта господарювання в ЄДР та отримати базову інформацію про нього. Пошук юридичних осіб може виконуватися за кодом ЄДРПОУ або за найменуванням, пошук фізичних осіб — підприємців виконується за ІПН або за П. І. Б. підприємця. Детальнішу інформацію щодо суб’єктів господарювання може бути отримано у формі витягу чи довідки з ЄДР, за одержанням яких необхідно звертатися до державного реєстратора.

Джерело: www.opz.org.ua.

 

ДПАУ змінює порядок відправлення звітності

У ДПА України знову хочуть змінити порядок відправлення звітів. У поточному місяці ДПАУ планує здійснити перехід до приймання податкової звітності в електронному вигляді від платників податків засобами телекомунікаційного зв’язку через Оператора електронної звітності за єдиною електронною адресою —

zvit@e-zvit.com.ua . Послуги Оператора з передачі податкової електронної звітності від платника податків до ДПАУ та квитанцій від ДПАУ до платника податків, за запевненнями податкової адміністрації, здійснюватимуться безкоштовно . А от за всі інші послуги Оператора доведеться заплатити.

Протягом строку переходу подання звітності в електронному вигляді платниками податків здійснюватиметься одночасно і через центральний поштовий сервер ДПАУ — zvit@sta.gov.ua .

Крім того, ДПАУ звертає увагу платників податків на повну добровільність подання податкової звітності в електронному вигляді, у тому числі й через операторів електронної звітності.

Додаткову інформацію щодо настроювання програмних засобів для подання звітності в електронному вигляді через Оператора електронної звітності можна отримати на сайті

www.eis.net.ua.

Джерело: www.sta.gov.ua