12.04.2010

«Уведення на підставі» не працює для податкової накладної

Відповідь на запитання

«Уведення на підставі» не працює для податкової накладної

 

Намагаюся ввести на підставі документа «Реализация товаров и услуг» документ «Налоговая накладная», але нічого не виходить. Підкажіть чому?

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Механізм «уведення на підставі» в «1С» зазвичай значно полегшує роботу, звільняючи від повторного введення даних, які вже зберігаються в інформаційній базі. Однозначно визначити, чому так у вас відбувається, не можна, у цій ситуації може бути кілька причин, через які не працює механізм «уведення на підставі».

Перша причина

— документ «Реализация товаров и услуг» уведено пізніше за дату актуальності обліку. Щоб побачити дату актуальності, зайдіть до меню «Сервис → Управление датой актуальности учета».

Другою причиною

може бути те, що в документі «Реализация товаров и услуг» уведено посилання на документ «Договор», в якому не визначено схему податкового обліку. Щоб переконатися в тому, що це так, у документі «Реализация товаров и услуг» клацаємо по вибору договору та відкриваємо договір зі списку. Далі переходимо на закладку «Налоговый учет» і дивимося на рядок «Схема налогового учета». Якщо він порожній, отже, ми знайшли помилку. А якщо позицію в цій графі вибрано, що тоді? Наприклад, стоїть значення «По первому событию». Тоді причина криється в довіднику «Схемы налогового учета по договорам». У реквізиті «Схема налогового учета» клацаємо по кнопці з трьома крапками, у результаті відкриється вікно довідника «Схемы налогового учета по договорам». У вікні виділяємо схему «По первому событию» та натискуємо на кнопку «F9». Як видно на рисунку, у вікні, що відкрилося, не встановлено момент визначення бази з ПДВ. Усе, що нам потрібно зробити, це встановити його у значення «По первому событию», зберегти зміни та перепровести документ.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів за адресою

bk@id.factor.ua.