26.04.2010

Як відобразити знижку?

Відповідь на запитання

Як відобразити знижку?

 

Добридень! Наше підприємство придбало товари зі знижкою, і в накладній продавець відобразив знижку підсумковою сумою, а не щодо кожної позиції окремо. Як мені цю накладну провести в «1С:8»?

Відповідає

Ганна САРАЄВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Відобразити таку прибуткову накладну у програмі цілком реально, тож розпочнемо. Наприклад, ми придбали у фірми «Гарант» такі ТМЦ:

— «

Чайник BINATONE AEJ-1001, 2,2л», кількість — 5 шт., ціна — 125 грн.;

— «

Соковыжималка BINATONE JE 102», кількість — 3 шт., ціна — 225 грн.;

— «

Вентилятор BINATONE ALPINE 160вт», кількість — 4 шт., вартість — 130 грн.

Загальна сума покупки — 2184 грн., крім того, ПДВ — 364 грн. Продавець надав знижку 15 % (382,20 грн.).

Створюємо документ «

Поступление товаров и услуг», заповнюємо закладку «Товары». При цьому ціни для кожної позиції номенклатуру вказуємо без урахування знижки (рис. 1). Після цього на панелі табличної частини натискуємо на кнопку «Изменить» — відкриється вікно обробки табличної частини. У вікні вибираємо дію «Распределить сумму по суммам», указуємо суму знижки зі знаком «мінус» (рис. 2) і натискуємо на кнопку «Выполнить».

 

Таким чином, сума знижки розподілилася за всіма позиціями номенклатури пропорційно вартості кожної з них. Натискуємо на «

ОК». У результаті ціна кожної позиції номенклатури в документі змінилася і тепер зазначається з урахуванням знижки. А суми документів «Поступление товаров и услуг» та отриманої від постачальника накладної збігаються.

 

Чекаємо ваших листів на форумі редакції

www.bk.factor.ua/forum або за адресою bk@id.factor.ua.