13.12.2010

Новини&Інтернет

Новини

 

В Україні триває активна реєстрація кирилиці в доменах com.ua та kiev.ua

Як повідомляє компанія «Хостмастер», 19 жовтня 2010 року в українському сегменті Інтернету стартувала реєстрація IDN-кириличних доменів у com.ua та kiev.ua.

Процедура введення доменних імен відбувається

в три етапи. На всіх етапах проводиться перевірка заявленого до реєстрації доменного імені на відповідність вимогам реєстрації IDN-доменів, розроблених згідно з міжнародними стандартами та спрямованих на запобігання такому негативному явищу, як фішинг.

1. Кириличні доменні імена IDN у

com.ua та kiev.ua могли зареєструвати власники словесних кириличних торговельних марок та загальновідомих знаків при пред'явленні відповідних документів. Процедура першого етапу пріоритетної реєстрації доменних імен відповідає існуючим вимогам та умовам делегування доменів в .UA та продовжилася з початку реєстрації до 17 листопада 2010 року.

2. Р— 19 листопада РґРѕ 19 РіСЂСѓРґРЅСЏ 2010 СЂРѕРєСѓ доменні імена делегуються реєстрантам, СЏРєС– виявили бажання зареєструвати домен РЅР° строк, що РґРѕСЂС–РІРЅСЋС” 10 СЂРѕРєР°Рј. РќР° цьому етапі пріоритетної реєстрації діють СѓРјРѕРІРё та РІРёРјРѕРіРё делегування доменних імен, що існують для доменів

com.ua та kiev.ua відповідно.

3. Вільна реєстрація кириличних доменів. Реєстрація буде доступна для всіх бажаючих з 21 грудня 2010 року і нічим не відрізнятиметься від реєстрації доменів

com.ua та kiev.ua відповідно.

Упродовж першого етапу реєстрації кириличних доменів у

com.ua та kiev.ua було зареєстровано 366 доменних імен (244 — в com.ua і 122 — в kiev.ua).

Зростання інтересу до кириличних доменів, як і передбачалося, відбулося після початку другого етапу пріоритетної реєстрації, де основне обмеження — реєстрація на строк, що дорівнює 10 рокам. 1 грудня компанія «Хостмастер» повідомила, що за 10 днів другого етапу реєстрації кириличних доменів IDN у зонах

com.ua та kiev.ua було зареєстровано понад 2,5 тис. доменних імен. Отже, РЅР° РґСЂСѓРіРѕРјСѓ етапі реєстрації кирилиці РІ зазначених зонах користувачі були втричі активнішими. Тільки Р·Р° першу РЅС–С‡ було зареєстровано близько 1000 РґРѕРјРµРЅС–РІ.

Інтерес до кириличних доменів IDN, безумовно, досягне свого піку після 21 грудня 2010 року, коли реєстрація доменних імен буде доступна для всіх бажаючих.

З числа бухгалтерських інтернет-ресурсів кириличне доменне ім'я отримав Всеукраїнський бухгалтерський портал «Бухгалтер.com.ua».

Джерело: biz.liga.net