08.02.2010

Новини&Програми

Новини

 

Новини від «1С»: нові конфігурації

Першим у списку нових конфігурацій, які анонсувала фірма «1С», став розроблений спільно з компанією «ІМПУЛЬС-ІВЦ» локалізований продукт «1С:Підприємство 8. Бухгалтерія будівельної організації».

Рішення призначене для автоматизації бухгалтерського обліку всіх учасників інвестиційно-будівельного процесу (підрядників будівництва, організацій — замовників будівництва та інвесторів). Продукт розроблено на базі типового рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України» і підтримує повний функціонал конфігурації та всі переваги технологічної платформи «1С:Підприємство 8».

Конфігурація охоплює:

— бухгалтерський облік діяльності та оподаткування інвестора;

— бухгалтерський облік діяльності та оподаткування замовника;

— бухгалтерський облік діяльності та оподаткування підрядника.

Також фірма «1С» спільно з фірмою «Консалтинговий центр «БІЗОН» анонсувала випуск іншого нового продукту — «

Помічник розрахунку середньої».

Програмний продукт «Помічник розрахунку середньої» призначено для розрахунку середньої зарплати і правильного відображення даних цих розрахунків у програмному продукті «1С:Бухгалтерія для України 8». Цей продукт може використовуватися в будь-якій із галузей народного господарства України підприємствами будь-яких форм власності та форм оподаткування.

Серед основних функціональних можливостей продукту:

— реєстрація, друкування та відображення в обліку первинних документів. Програмний продукт дає можливість реєструвати документи для розрахунку середньої зарплати: «Нарахування за лікарняним листком», «Нарахування відпустки працівникам організації». Оформлені в системі документи можна вивести на друк за допомогою спеціально розроблених форм;

— формування та друкування реєстрів зареєстрованих документів. Продукт дозволяє формувати і виводити на друк реєстри документів для зручності обробки та звіряння оригіналів документів;

— автоматичне заповнення даних про нарахування. Після реєстрації всіх первинних документів за період програма дозволяє заповнити всі необхідні нарахування в документах програмного продукту «1С:Бухгалтерія для України 8».

«Помічник розрахунку середньої» не є самостійним програмним продуктом, для його роботи необхідна наявність установленої конфігурації «Бухгалтерія для України» на платформі «1С:Підприємство 8.1».

Також фірма «1С» оголошує про надходження у продаж прикладних рішень «1С:Підприємство 8. Розпорядник бюджетного фінансування для підвідомчих організацій України» та «1С:Підприємство 8. Розпорядник бюджетного фінансування для місцевих рад України. Базова версія».

Конфігурацію «1С:Підприємство 8. Розпорядник бюджетного фінансування для підвідомчих організацій України» призначено для використання бюджетними організаціями, що є кінцевими одержувачами бюджетних коштів, і дозволяє не тільки вести облік даних організації-одержувача, а й здійснювати обмін цими даними з вищим за рівнем розпорядником, і може використовуватися як складова облікового комплексу, що охоплює завдання як розпорядника коштів, так і їх одержувачів.

Конфігурація використовується як самостійний продукт, містить лише функціонал, необхідний організаціям — одержувачам бюджетного фінансування, та забезпечує вирішення основних завдань таких організацій:

— облік планованих доходів і витрат за різними джерелами фінансування;

— облік та аналіз лімітів асигнувань;

— облік затверджених показників;

— облік потреб у зміні затверджених показників;

— облік унесених змін до затверджених показників;

— формування даних про потреби у фінансуванні з урахуванням запланованих показників та отриманих асигнувань;

— облік отриманих асигнувань.

Конфігурацію «1С:Підприємство 8. Розпорядник бюджетного фінансування для місцевих рад України. Базова версія» призначено для автоматизації обліку планування та розподілу фінансування бюджетними коштами в межах місцевої ради. Ця конфігурація в цілому має ті самі можливості, що й програмний продукт «1С:Підприємство 8. Розпорядник бюджетного фінансування для України», проте в ній існують такі обмеження:

— відсутня можливість роботи в режимі розподілених інформаційних баз, що не дозволяє приймати в електронному вигляді документи від нижчих за рівнем організацій;

— одночасно із системою може працювати лише один користувач; якщо в системі зареєстровано кілька користувачів з різними ролями та правами, працювати з конфігурацією вони мусять по черзі.

Функціонал цієї конфігурації дозволяє:

— вести облік планованих доходів і витрат за різними джерелами фінансування, у тому числі у вигляді зведених даних;

— формувати ліміти для підвідомчих організацій;

— формувати і вести облік затверджених показників, у тому числі у вигляді зведених даних;

— аналізувати і вносити зміни до затверджених показників, у тому числі у вигляді зведених даних;

— аналізувати потреби у фінансуванні підвідомчих організацій;

— формувати дані розподіли з урахуванням запланованих показників та отриманих асигнувань.

Джерело: 1c.ua

 

«Бест-Звіт Плюс» і «Бест-Звіт Корпорація»
 оновлюються мало не щодня

Компанія «Бест-Звіт» випустила пакети оновлень 8.82.000, 8.82.002, 8.82.003 і 8.82.004 для своєї програми «Бест-Звіт Плюс» і пакети оновлень 7.85.001, 7.85.002 і 7.85.003 — для програми «Бест-Звіт Корпорація».

Перший у черзі оновлень програми «Бест-Звіт Плюс» — пакет 8.82.000 — кумулятивне оновлення, що містить усі проміжні оновлення з 8.81.001 по 8.81.004.

Наступний пакет оновлень — 8.82.002. Цим пакетом оновлення до програми додано новий модуль «ЩОМІСЯЧНА ПЕРСОНІФІКАЦІЯ», в якому створюються документи місячної персоніфікованої звітності згідно з постановою правління Пенсійного фонду України від 05.11.2009 № 26-1, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 24.11.2009 р. за № 1136/17152. Крім того, оновлення містить річні звіти до Держказначейства відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 15.01.2010 р. № 8 «Про складання річної звітності за 2009 рік установами та організаціями, що отримують кошти державного або місцевих бюджетів», який знаходиться в папці «Help» кореневого каталогу програми.

Пакети оновлень 8.82.003, 8.82.004 «Бест-Звіт Плюс» і 7.85.002, 7.85.003 «Бест-Звіт Корпорація» додають до програм нові форми звітності в розділах: «Держкомстат», «Держказначейство», «Фінансова звітність», «Податкова інспекція», «Мінпромполітики» та «Українська академія аграрних наук».

Програма «Бест-Звіт Корпорація» з моменту попереднього випуску теж устигла оновитися кілька разів. Першим вийшов пакет оновлень 7.85.001, яким унесено зміни до модуля «Реєстр отриманих та виданих накладних», і відтепер реалізовано можливість створення уточнюючих звітів «Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту...» за допомогою функції експорту безпосередньо з «Реєстру отриманих та виданих накладних». До меню модуля «Реєстр» додано функцію «Видалення некоректних символів з ІПН», за допомогою якої такі символи видаляються в коді ІПН (прокреслення, крапки тощо).

Оновленням 7.85.001 до модуля додано кнопку «Друк помилок» для документів, у яких програма виявила помилки. Ця кнопка розташована у вікні з протоколом помилок унизу бланка та викликає принтер для друкування помилок у звіті. У звітах, в яких можна додавати рядки до таблиці (звіти з динамічними таблицями), на панель інструментів вікна додано нову кнопку «Вставити рядок в таблицю». За допомогою цієї кнопки додається новий рядок усередину таблиці безпосередньо під вибраним рядком.

Серед інших змін — оновлено довідник «Інспеції» (згідно з довідником ДПАУ), на панелі інструментів головного вікна програми додано кнопку «Журнал передачі пакетів» для швидкого виклику цього модуля, у меню «Звітність» змінено назву модуля «Персоніфікація» на «Річну персоніфікацію».

Крім того, оновлення містить новий «Реєстр отриманих та виданих податкових накладних» відповідно до наказу ДПА України від 26.10.2009 р. № 582, а також додано нові форми звітності та контролю в таких розділах: «Державна служба зайнятості України», «Первинні документи», «ФСС з ТВП», «Держкомстат» і «Держказначейство».

Скачати пакети оновлень можна за відповідним посиланням на сторінці

http://www.bestzvit.com.ua/updates/index.shtml .

Джерело: bestzvit.com.ua

 

Нова версія Mozilla Firefox

Корпорація Mozilla презентувала нову версію браузера Firefox 3.6. Програма підтримує практично всі сучасні веб-технології та стандарти, має надзвичайну функціональність за рахунок можливості підключення додаткових розширень. Браузер заснований на власному новому движку Gecko 1.9.2, а крім того, унесено зміни до системи підтримки додаткових модулів для підвищення стабільності роботи. Перегляд сторінок здійснюється в багатовіконному режимі, до поставки включено модулі для блокування спливаючих вікон, пошуку за кількома пошуковими системами та менеджер скачування файлів. Програма підтримує режим «Private Browsing», в якому браузер не зберігає жодних даних на комп’ютері, включає оновлений движок TraceMonkey для прискореного виконання JavaScript.

У версії 3.6 реалізовано засоби для виконання скриптів асинхронно, що має підвищити швидкість завантаження сторінок. Крім того, користувачі тепер можуть настроїти додаткове оформлення для браузера за допомогою спеціального ресурсу Personas, а також стежити за своєчасним оновленням модулів. Як завжди, було запроваджено підтримку нових веб-технологій та стандартів.

Джерело: overclockers.ru