08.02.2010

Не формуються проводки в податковому обліку

Відповідь на запитання

Не формуються проводки в податковому обліку

 

Підкажіть, у чому може полягати причина того, що при проведенні документів «Реализация товаров и услуг» з видом операції «Продажа, комиссия» та «Поступление товаров и услуг» з видом операції «Покупка, комиссия», якщо це перша подія, не формуються проводки в податковому обліку. Причому в документах проставлено прапорець напроти опції «Отразить в налоговом учете».

О. Литовченко, м. Вінниця

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

На формування проводок у податковому обліку при відображенні даних операцій впливає параметр «

Дата актуальности учета» (рис. 1). Якщо документи проводяться з датою пізнішою, ніж дата актуальності, то вони не формують багато які проводки в податковому обліку, такі, як розрахунок собівартості списуваних ТМЦ у бухгалтерському обліку, тощо. При цьому в бухгалтерському обліку документи під час проведення відображаються завжди.

Для установлення чи видалення дати необхідно зайти до меню «

Сервис → Управление датой актуальности учета». У вікні, що відкрилося, виберіть у рядку «Способ указания:» один із варіантів — «Общая дата» або «По разделам учета», а в рядку «Дата актуальности учета» зазначте потрібну дату.

Після натиснення на кнопку «

Записать» відкриється вікно «Изменение даты актуальности» (рис. 2), в якому необхідно включити одну з потрібних вам опцій.

 

Чекаємо ваших запитань на

bk.id@factor.ua. Успіхів у роботі!