26.07.2010

Новини&Програми

Новини

 

Липневий випуск диска «1С:ІТС (Україна)»

У першій декаді липня вийшов новий випуск «1С:ІТС (Україна)» за 2010 рік. На диску презентовано такі компоненти, як платформа «1С:Підприємство 8», версія 8.2.11.235, компонента «1С:Підприємство — Робота з файлами», а також такі конфігурації для платформ:

1) «1С:Підприємство 7.7»:

— «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України», редакція 2.0, реліз 7.70.233;

— «Бухгалтерський облік для бюджетних установ України» (базова), редакція 2.0, реліз 7.70.233;

2) «1С:Підприємство 8.1»:

— «Зарплата і Управління Персоналом для України», редакція 2.1, версія 2.1.13 (оновлення);

— «Зарплата і Управління Персоналом для України» (базова версія), редакція 2.1, версія 2.1.13 (оновлення);

— «1С:Бухгалтерія 8 для бюджетних установ України», редакція 1.0, версія 1.0.5 (оновлення);

— «Комплексний облік для бюджетних установ України», редакція 1.0, версія 1.0.3 (оновлення);

— «Зарплата і кадри для бюджетних установ України», редакція 1.0, версія 1.0.3 (оновлення);

— «Типова конфігурація «Конвертація даних», редакція 2.1, версія 2.1.2 (дистрибутив + оновлення);

3) «1С:Підприємство 8.2»:

— «Зарплата і Управління Персоналом для України», редакція 2.1, версія 2.1.13 (оновлення).

Також на диску можна знайти форми звітності для конфігурацій на платформі «1С:Підприємство 7.7»:

— за II квартал 2010 року (випуск 1) для конфігурацій «Бухгалтерський облік для України» та «Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України»;

— за I квартал 2010 року (випуск 2) для конфігурацій «Бухгалтерський облік для бюджетних організацій України», редакція 2;

— за I квартал 2010 року (випуск 3) для конфігурацій «Зарплата + Кадри для України»;

— за II квартал 2010 року (випуск 1) для конфігурації «Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України».

Починаючи з поточного випуску методичної підтримки розпочато публікацію матеріалів, присвячених веденню обліку в типових конфігураціях для бюджетних установ, розроблених на платформі «1С:Підприємство 8». У поточному випуску опубліковано порядок отримання звіту щодо відповідності фінансових зобов'язань та платіжних документів окремо для кожного джерела фінансування, а також опис сервісної можливості виведення в одному списку документів різного виду.

У рубриці «Типові запитання користувачів 1С:Бухгалтерії 7.7 для України при переході на 1С:Бухгалтерію 8 для України» додано матеріали, присвячені питанням розрахунку заробітної плати й обліку необоротних активів в «1С:Бухгалтерії 8 для України».

У цьому випуску методичної підтримки для користувачів конфігурацій «Бухгалтерія для України» розглядається порядок виконання операцій зі спеціальним одягом (спеціальним оснащенням):

— видача спецінвентарю матеріально відповідальній особі;

— видача спецодягу матеріально відповідальній особі;

— інвентаризація спецодягу (спецінвентарю).

Для користувачів конфігурацій «Бухгалтерія для України», «Управління торговельним підприємством для України», «Управління виробничим підприємством для України» наведено методику відображення повернення наданих послуг неналежної якості, а також опис можливості настроювання планів рахунків.

Для користувачів конфігурації «Управління виробничим підприємством для України» оновлено статтю, що описує порядок обліку витрат при використанні розширеної аналітики обліку витрат, а також особливості обліку основних засобів при використанні розширеної аналітики обліку витрат.

Для фахівців з розробки прикладних рішень оновлено методику забезпечення сумісності прикладних рішень, розроблених на платформі «1С:Підприємство 8.1», з платформою «1С:Підприємство 8.2». У рубриці «Розробка прикладних рішень на платформі «1С:Підприємство 8.2» оновлено Настанову зі стилю для типових конфігурацій на платформі «1С:Підприємство 8.2».

Джерело: 1c.ua

Новини від «1С»: новий навчальний курс

Крім того, 1С:Навчальний Центр № 1 спільно з Навчальним центром ТОВ «1С-Теллур» анонсував курс навчання «Конфігурація прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України», що відбувається в Києві з 2 по 5 серпня 2010 року.

Метою курсу є здобуття слухачами знань у сфері функціонування підсистем прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України», методики та навичок його адаптації; підготовка слухачів до іспиту «1С:Спеціаліст» з прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України».

Під час курсу буде розглянуто:

— призначення, склад і функції основних підсистем прикладного рішення;

— методики адаптації тих підсистем прикладного рішення, що найчастіше вимагають змін при впровадженні прикладного рішення;

— вимоги, що висуваються на іспиті «1С:Спеціаліст» з прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України».

Курс включає лекційний матеріал, приклади, вправи та практичні завдання, аналогічні екзаменаційним завданням.

Курс розрахований на фахівців, знайомих з програмним продуктом «1С:Бухгалтерія 8 для України» на рівні користувача, які мають навички конфігурації технологічної платформи «1С:Підприємство 8».

Після закінчення навчання слухачам видається свідоцтво фірми «1С» про проходження відповідного курсу, а також надається одна безкоштовна спроба атестації «1С:Спеціаліст» з прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України» на атестації 6 серпня 2010 року в навчальному класі «1С-Україна» або протягом місяця на регулярних атестаціях. Для допуску на атестацію «1С:Спеціаліст» з прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України» потрібна наявність сертифіката «1С:Професіонал» з прикладного рішення «1С:Бухгалтерія 8 для України». Сертифікат «1С:Професіонал» слід отримати завчасно, склавши тестування в будь-якому з АЦС.

Джерело: 1c.ua

Чергові оновлення «Бест Звіт Плюс» і «Бест Звіт Корпорація»

Компанія «Бест Звіт» випустила пакети оновлень 8.90.001 і 8.90.003 для своєї програми «Бест Звіт Плюс», і 7.89.001, 7.90.000 і 7.91.000 для програми «Бест Звіт Корпорація».

Оновленням 8.90.001 програм «Бест Звіт Плюс» унесено зміни до довідників «Інспекції», «Реєстр контрагентів», а також додано ІНСТРУКЦІЮ з подання звітності до ФСС з ТВП за допомогою електронної пошти. Крім того, цим оновленням унесено виправлення до форм звітності в розділах «Пенсійній фонд», «Держкомстат», «Держказначейство», «Міністерство охорони здоров’я».

Оновлення 8.90.003 додає нові форми звітності до розділу «Податкова звітність», а також уносить виправлення до форм звітності в розділах «Мінпаливенерго», «Держкомстат».

Оновлення 7.89.001 для програми «Бест Звіт Корпорація» додає нові форми квартальної звітності відповідно до наказу ДКУ від 25.05.2010 р. № 164.

Наступним оновленням 7.90.000 унесено зміни до довідників «Інспекції», «Органи держреєстрації», «Пільги», «Номенклатура продукції промисловості (НПП)». Крім того, змінено (уточнено) опис структури *.dbf та *.txt файлів для імпорту «Реєстру податкових накладних». Саме цим оновленням реалізовано можливість перевірки ІПН контрагента у формі «Дод.1 Розрахунок коригування до декларації з ПДВ», а також згідно з наказом від 17.06.2010 р. № 442 в «Реєстрі податкових накладних» реалізовано можливість коригування обігу товарів: за нульовою («0») ставкою та пільгових товарів, а відповідно до листа ДПАУ від 09.06.2010 р. № 11288/7/16-1117 додано нові форми звітності з ПДВ. Додано також і доопрацьовані форми звітності до розділу «Мінпромполітики», нові форми звітності до розділів «Держказначейство», «Національна академія аграрних наук», унесено зміни до форм звітності в розділах «Пенсійній фонд», «Держкомстат», «Держказначейство», «Міністерство охорони здоров’я».

Оновленням 7.91.000 унесено зміни до довідників у групі «Бюджетні довідники», а також до форм звітності до розділів «Мінпаливенерго» і «Держкомстат».

Скачати пакети оновлень можна за відповідними посиланнями на сторінці

http://www.bestzvit.com.ua/updates/index.shtml .

Джерело: bestzvit.com.ua

 

Вийшло оновлення OPZ, версія 1.28.2

Вийшло оновлення версії 1.28.02 від 09.07.2010 р. до програми OPZ, широко відомої також під назвою «Податкова звітність». Скачати її можна на сайті

www.sta.gov.ua. Розмір оновлення — 0,7 Мбайт.

Це оновлення встановлюється тільки на версію 1.28 або вище.

Оновлення 1.28.2 додає до розділу «Приклади формування електронних документів» новий документ і вносить виправлення до наявних документів цього розділу, виправляє помилки в деяких довідниках і документах розділу «Документи для друку».

Крім того, у розділі «Схеми даних» для деяких документів установлено 4 знаки після коми для полів уведення «Коефіцієнти, що застосовуються до нормативів збору».

Джерело: www.opz.org.ua