14.06.2010

Чому автоматично не формуються платіжки до фондів соцстраху

Відповідь на запитання

Чому автоматично не формуються платіжки до фондів соцстраху

 

Підкажіть, чому в «1С:Бухгалтерії 8» не виходить автоматично сформувати платіжки до фондів соцстраху при виплаті заробітної плати? Автоматично в мене формується тільки платіжка щодо ПДФО, а решта платіжок чомусь не формується.

З повагою, Л. Мельник, м. Одеса

Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Щоб працювала обробка щодо автоматичного формування платіжних документів до фондів соціального страхування, необхідно зробити три речі:

1. Крім документа «

Зарплата к выплате», яким ви формуєте чергову виплату заробітної плати, слід також увести ще один документ «Зарплата к выплате», але з видом операції «Перечисление взносов ФОТ (очередное)» (рис. 1).

2. У регістрі відомостей «Параметры платежных документов по взносам в фонды» зазначаємо організацію, статтю податкової декларації та заповнюємо інші графи регістру (рис. 2).

3. Після того як провели документ в обробці «Формирование платежных документов по взносам в фонды», слід у таблиці «Документы начисления» вказати відомість щодо перерахування внесків (рис. 3). Заповнюємо таблицю «Параметры платежных документов», після цього натискуємо на кнопку «Создать», у результаті програма створить платіжні доручення щодо кожного із внесків. Натискуємо на кнопку «Провести» — і платіжки буде проведено.

Тепер якщо ми відкриємо журнал «

Платежные поручения исходящие», то побачимо таку картину (рис. 4).

 

Таким чином, виконавши нескладні настройки, ми запустили механізм автоматичного формування платіжних доручень до фондів. Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів на адресу

bk@id.factor.ua .