22.11.2010

Різні митні ставки в одній ВМД

Відповідь на запитання

Різні митні ставки в одній ВМД

 

Чи можна створити в «1С:Бухгалтерії 8» одну вантажну митну декларацію, товар в якій має різні митні ставки?

О. Сушко, м. Сімферополь

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Так, це цілком реально зробити в «1С:Бухгалтерії 8», причому прибуткова накладна на ці товари теж може бути одна. Як ви пам’ятаєте, послідовність введення документів при реєстрації надходження імпортних товарів така. Першим ми реєструємо документ «

Приходная накладная», яким прибуткуємо ТМЦ, другим — документ «ГТД по импорту», завдяки якому мито і митні збори збільшують балансову вартість товарів, що імпортуються, також на його підставі відображається податковий кредит.

Як було зазначено, на товари з різними митними ставками може бути введена одна «

Приходная накладная». У цьому випадку при оформленні документа «ГТД по импорту» діємо так:

1. Заповнивши шапку документа, переходимо на закладку «

Разделы ГТД» (рис. 1).

2. Заповнюємо табличну частину списком товарів, що прибуткуються за однією ставкою (у графі «

Документ поступления» потрібно вказати створену раніше «Приходную накладную»), усе розрахувавши, натискуємо меню «Разделы ГТД → Добавить».

3. У результаті закладка видозміниться (рис. 2). Угорі з’явиться таблична частина, в якій міститься інформація про митну вартість товарів, що прибуткуються, відсоток мита, акцизу та ПДВ, а також їх суми. Кожний рядок цієї таблиці відноситься до свого розділу ВМД. На рис. 2 курсор стоїть на рядку 2 і в нижній табличній частині відповідно відкритий другий розділ ВМД, в якому ми прибуткуємо ТМЦ з митною ставкою 3 %.

 

Таким чином, ми оприбутковували ТМЦ з різними митними ставками не лише одним документом «ГТД по імпорту», а й однією «Приходной накладной». Чекаємо ваших листів на електронну адресу редакції

id@bk.factor.ua. Успіхів у роботі!