24.01.2011

Якщо OPZ при запуску видає повідомлення з помилкою

Відповідь на запитання

Якщо OPZ при запуску видає повідомлення з помилкою

 

Коли я вперше завантажила програму «Податкова звітність» та спробувала її можливості, то в мене майже все виходило, але коли наступного дня відкрила її, то з’явилось невелике вікно «С:\OPZ\MAIN.HTA» з текстом «Помилка при завантаженні програми (PageLoad)=Object required». Що це означає?

Відповідає

Олександра ВІНЦЕВИЧ , головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Це означає, що в перший день використання зазначеної програми було некоректно завершено роботу з вікном, яке має назву «

Персональні настройки». Вочевидь був створений новий платник податків (з’явилося жовте поле в лівій частині вікна), але не було заповнено його персональні дані в правій частині вікна. Крім того, скоріше за все, вікно «Персональні настройки» було закрито не кнопкою «Вийти», а хрестиком, який розташований у правому верхньому кутку цього вікна.

Для того щоб виправити ситуацію, потрібно під словами «

Помилка при завантаженні програми (PageLoad)=Object required» натиснути «ОК», потім зайти до вікна «Персональні настройки». Це робиться або шляхом натискання зверху ліворуч на слово «Сервіс», а потім на слова «Персональні параметри», або в рядку нижче одразу натисніть на кнопку, яка позначає «Персональні настройки».

Коли відкриється вікно «

Персональні настройки», буде видно, що, дійсно, в жовтому полі в лівій блакитній частині цього вікна, є, так би мовити, «зайвий» платник, який не має ані номера, ані назви. При цьому ви побачите, що для цього платника в правій частині цього вікна не заповнені обов’язкові реквізити — шляхи збереження, друку та відправлення документів у вигляді «C:\opz\xml\», «C:\opz\output\», «C:\opz\send\».

Такого платника обов’язково треба позбавитись. Робиться це шляхом натискання курсором на клавішу, на якій написано «

Видалити». У вікні, яке також з’явилось на моніторі та на якому поставлено запитання «Видалити дану картку?», треба підтвердити свою дію шляхом натискання на «ОК».

Одразу побачите, що «зайвого» платника податків видалено, а в жовтому полі опинився той платник податків, який уже має і номер, і назву. Ви маєте змогу виділити будь-якого платника зі списку (якщо їх декілька), навівши курсор на нього і зробивши клік мишею.

При цьому нагадаємо, що вихід із вікна «

Персональні настройки» слід робити шляхом натискання курсором на кнопку, розміщену у вікні «Вийти».

 

Якщо дотримуватися цього нескладного правила, то помилка більше не повторюватиметься.