11.07.2011

Оновлення з файлообмінників

Відповідь на запитання

Оновлення з файлообмінників

 

Якщо програму було придбано легально, але надалі підприємство відмовилося від передплати ІТС і скачує оновлення через Інтернет, чи є це порушенням?

І. Кравченко, м. Херсон

Відповідає

Ірина Тодосійчук, експерт з питань захисту авторських прав, фірма «1С Україна»

 

Оновлення до програм виробництва фірми «1С», так само як і самі програми, є об’єктами виключного права фірми «1С» та розповсюджуються за правилами, установленими фірмою «1С» як правовласником відповідно до

ст. 420 і ст. 433 Цивільного кодексу України.

За правилами, описаними в реєстраційній картці до придбаного користувачем програмного продукту, інформаційна, технологічна і сервісна підтримка здійснюються лише за передплатою (договором) на інформаційно-технологічний супровід (ІТС).

Право використання оновлень програм та інформаційних ресурсів з ІТС надається лише тим користувачам, які зареєстрували програму у фірмі «1С» та оформили передплату (договір) на ІТС через партнерів фірми «1С».

На сьогодні легальними є такі канали отримання оновлень:

— диски ІТС, що випускаються фірмою «1С»;

— сайти фірми «1С» (www.1c.ru, v8.1c.ru, online.1c.ru, its.1c.ua);

— офіси партнерів фірми «1С», що мають спеціальні ліцензійні/субліцензійні договори. Список цих партнерів опубліковано на http://www.1c.ua.

Перевірити наявність передплати на ІТС користувач може на сайті: http://www.1c.ru/its.

Несанкціоновані розповсюдження і використання оновлень та інформаційних ресурсів розглядається як порушення авторського права та переслідується згідно зі:

ст. 512 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

ст. 176 Кримінального кодексу України,

—а також ст. 431, 432 Цивільного кодексу України.

 

Докладніше про умови підтримки програмних продуктів фірми «1С» ви можете дізнатися за посиланням: http://www.1c.ru/rus/support/support.htm. Детальна інформація про ІТС та правила оформлення передплати — на сайті: http://its.1c.ua/about.php.