10.10.2011

Не вдається вибрати замовлення в банківській виписці

Відповідь на запитання

Не вдається вибрати замовлення в банківській виписці

 

Що робити, коли не вдається вибрати договір (замовлення) в банківській виписці щодо певного контрагента в програмі «1С:Бухгалтерія 7.7»?

О. Лимонова, м. Чугуїв

Відповідає

Юлія КАМІНСЬКА , консультант «Б & К»

 

На практиці часто трапляються ситуації, коли при створенні нової банківської виписки в полі «

Заказ» щодо якогось контрагента бухгалтеру не вдається вибрати відповідний договір або рахунок у програмі «1С:Бухгалтерія 7.7» (рис. 1). Така помилка може виникнути в одній із таких ситуацій:

1. Неправильно встановлено робочий інтервал, за який у програмі відображається список договорів.

Наприклад, договір створено 01.06.2010 р., а робочий інтервал, що пропонується програмою, установлено з 01.01.2011 р. по 30.06.2011 р.

Тому в цій ситуації для того, щоб побачити договір, необхідно клацнути по значку та вибрати необхідний інтервал, а потім — потрібний договір у списку документів (рис. 1).

2. Неправильний вид взаєморозрахунків у картці контрагента.

Якщо при зміні інтервалу бухгалтер усе-таки не бачить списку договорів, йому необхідно перевірити в картці контрагента вид взаєморозрахунків, у розрізі яких ведеться облік.

Для цього необхідно в меню «

Справочники → Контрагенты» вибрати потрібного контрагента. Якщо ви ведете взаєморозрахунки з контрагентами за договорами, перевірте, щоб саме цей варіант було вибрано в полі «Вид взаиморасчетов». Далі необхідно додати договір, на підставі якого вестиметься облік щодо цього контрагента. Для цього потрібно клацнути в полі «Осн. договор» на кнопку та у вікні «Отбор заказов по контрагенту» вибрати необхідний договір (рис. 2).

Після закриття вікна «Отбор заказов по контрагенту» вибраний договір додався до поля «Осн. договор», а сам договір — до списку документів у відборі замовлень щодо контрагента при проведенні банківської виписки.

Тепер програма дозволяє вибрати в банківській виписці потрібний договір (замовлення) щодо контрагента.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо на ваші запитання за адресою

bk@id.factor.ua.