24.10.2011

Податкові накладні в «1С:Бухгалтерії 8» та коди УКТ ЗЕД

Відповідь на запитання

Податкові накладні в «1С:Бухгалтерії 8» та коди УКТ ЗЕД

 

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» від 07.07.2011 р. № 3609-VI уже набрав чинності, але в «1С:Бухгалтерії 8» жодних змін з друкованою формою податкової накладної не відбувається. Як бути з кодом УКТ ЗЕД щодо імпортованих товарів, куди його писати?

А. Кондратюк, м. Черкаси

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Розробники не можуть вносити зміни до друкованої форми податкової накладної, допоки ці зміни не буде офіційно затверджено. Наразі форму та порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом ДПАУ від 21.12.2010 р. № 969 і в ньому форму податкової накладної поки не змінено. Окремо реквізит із зазначенням коду УКТ ЗЕД не винесено. Та й сама ДПАУ у своєму листі від 23.08.2011 р. № 22722/7/15-3417-15 чітко дає зрозуміти, що код згідно з УКТ ЗЕД указується у графі 3 такої податкової накладної (до внесення змін до її форми).

Крім цього, є низка запитань щодо відображення коду УКТ ЗЕД, які досі залишаються без відповіді. Наприклад: як підприємство-неімпортер повинно оформити податкові накладні при продажу імпортного товару, купленого ним до 06.08.2011 р.?

Отже, наразі єдиний варіант, це дописувати код УКТ ЗЕД у картці номенклатури в реквізиті «

Полное наименование», оскільки найменування з цього реквізиту підставляються до друкованих форм (див. рисунок).

Якщо вас не влаштовує таке нагромадження інформації в одному реквізиті, можна звернутися до програмістів з проханням створити в картці номенклатури додатковий реквізит «код УКТ ЗЕД». А в друкованій формі податкової накладної об’єднати у графі 3 найменування товару і код.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших запитань на адресу

bk@id.factor.ua.