11.06.2012

Налаштування «Довідника документів»

Відповідь на запитання

Налаштування «Довідника документів»

 

Податківці наполегливо рекомендували перейти на подання звітності через мережу Інтернет незважаючи на те, що у нас мале підприємство. Днями встановила у себе програму «Податкова звітність» (OPZ), аби заздалегідь ознайомитись з її можливостями. При налаштуванні бланка «Податкова декларація з податку на прибуток підприємства» у «Довіднику документів» позначила документ галочкою та відразу відкрила, щоб подивитись, які додатки існують. Бо чула, що у декого додаток ОК не відкривається. Як виявилось, у «Довіднику документів» галочками позначились усі додатки (і старі, і нові). Я була змушена напроти кожного «старого» додатка (який відмінений, але досі існує в програмі) сама прибирати галочки. Невже розробники не могли налаштувати програму так, щоб «старі» додатки не відкривались? Це ж зайві дії для бухгалтера.

Відповідає Олександра ВІНЦЕВИЧ, головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Розробники програми це зробили, але дещо іншим методом. Якщо ви поставите галочку у «Довіднику документів» напроти цифр і слів - J01001 «Податкова декларація з податку на прибуток підприємства» та при виході з довідника натиснете кнопку «Зберегти зміни», то потім при відкритті зазначеного бланка (команда «Документ → Новий») або одразу через значок, який позначає «Відкрити» (при налаштуванні відповідного податкового періоду 2012 року), програма автоматично відкриває податкову декларацію з податку на прибуток підприємства, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 28.09.2011 р. № 1213, з усіма додатками, які стосуються саме цієї декларації.

Ті додатки, які відмінені, не відкриються. Тому при налаштуванні «Довідника документів» напроти «старих» додатків декларації не обов’язково прибирати галочки.