11.06.2012

Як створити користувача в «M.E.Doc»

Відповідь на запитання

Як створити користувача в «M.E.Doc»

 

Добридень! У нашій бухгалтерії є працівник, який займається тільки виписуванням ПН та їх реєстрацією в ЄРПН. Підкажіть, як у програмі «M.E.Dос» створити користувача для цього працівника та зробити так, щоб він бачив лише необхідні для його роботи документи?

О. Смирнова, м. Львів

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Для реєстрації користувачів у програмі призначено довідник «Користувачі», у ньому ж можна запровадити обмеження доступу до певних документів для кожного з користувачів програми.

На рис. 1 можна побачити, що довідник складається із двох розділів: «Користувачі» та «Ролі». У першому відображаються всі користувачі програми, у другому — ролі, які можна присвоювати користувачам.

Як вирішити вашу проблему? Потрібно в довіднику «Користувачі» зайти до розділу «Ролі» та додати нову роль, натиснувши на кнопку .

У закладці «Роль» у полі «Назва» ввести назву ролі, наприклад «Бухгалтер ПН». Потім перейти до закладки «Доступ до модулів», де розкрити гілку «Облік ПДВ» та поставити прапорці напроти тих документів, з якими працюватиме працівник з цією роллю (рис. 2). Щоб створена роль збереглася, слід натиснути кнопку «Зберегти».

Важливо! Одна роль може присвоюватися декільком користувачам. Одному користувачу може бути присвоєно декілька ролей.

Роль створено, залишилося ввести в довідник працівника та присвоїти йому цю роль. Для цього в модулі «Користувачі» зайдіть в однойменний розділ та натисніть кнопку . Перед вами відкриється вікно «Додати користувача» (рис. 3). У цьому вікні потрібно ввести П. І. Б. працівника, його логін та роль — ці поля є обов’язковими для заповнення. Для працівника, який має сертифікат (ваш випадок), указують шлях до каталогу, в якому він зберігається.

Важливо! Незважаючи на те що поле «Пароль» не є обов’язковим для заповнення, щоб уникнути непорозумінь, при роботі у програмі краще кожному користувачу присвоїти індивідуальний пароль, а в параметрах системи поставити прапорець «Заборонити роботу в мережі під одним користувачем» (рис. 4).

 

Таким чином, для кожного працівника, який працює з програмою «M.E.Dос», можна створити в довіднику «Користувачі» запис, присвоїти їм різні паролі та надалі відстежувати роботу користувачів в журналі подій.