11.06.2012

Переведення із сумісників до основних працівників в «1С:Бухгалтерії 8»

Відповідь на запитання

Переведення із сумісників до основних працівників в «1С:Бухгалтерії 8»

 

Добридень! Підкажіть, як в «1С:Бухгалтерії 8» оформити переведення сумісника на основне місце роботи.

Відповідає Ганна САРАЄВА, відповідальний редактор «Б & К»

 

Відомості про те, що співробітник працює як сумісник, зазначаються в його картці в довіднику «Сотрудники организаций» (рис. 1). Після проведення у програмі документа «Прием на работу» редагування цього значення в довіднику стає неможливим. На рис. 1 реквізит «Вид занятости:» не активний.

Тому перевести працівника із сумісників на основне місце роботи в «1С:Бухгалтерії 8» можна лише одним способом — звільнивши його та прийнявши на роботу наново.

Звільнення в «1С:Бухгалтерії 8» оформляється документом «Увольнение из организаций». Документом реєструється звільнення працівників, а також «припиняється» розрахунок для цих працівників усіх призначених їм постійних нарахувань та утримань. На рис. 2 видно, що документ фіксує відомості про звільнення працівника в регістрах відомостей «Взносы в фонды работников организаций», «Работники организаций» і «Плановые начисления работников организаций».

У документі вказується список працівників, котрі звільняються, дати і причини звільнення. Документ можна роздрукувати, оскільки він має друковану форму.

Наново приймаючи працівника на роботу, ви мусите в довіднику «Сотрудники организаций» створити новий запис. Найпростіше це зробити таким чином:

1. У довіднику «Сотрудники организаций» натиснути на кнопку «Добавить».

2. У вікні, що відкрилося, установити прапорець напроти напису «Создать нового сотрудника, выбрав его из справочника физических лиц» і видати команду «Открыть справочник физических лиц для выбора…».

3. У вікні довідника «Физические лица» подвійним клацанням миші вибрати запис щодо працівника, якого приймають на роботу. У результаті новий елемент у довіднику «Сотрудники организаций» буде автоматично заповнено (рис. 3).

4. У реквізиті «Вид занятости:» задайте значення «Основное место работы» (рис. 3).

Залишилося документом «Прием на работу в организацию» зарахувати працівника до штату. Документ заповнюється стандартно із зазначенням окладу, посади, утримуваних податків та способу відображення заробітної плати працівника в обліку.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших запитань на bk@id.factor.ua.