26.11.2012

Як переустановити «OPZ», зберігши всі настройки

Відповідь на запитання

Як переустановити «OPZ», зберігши
всі настройки

 

Шановна редакціє «Б & К»! Підкажіть, чи можна переустановити програму «Податкова звітність» (OPZ), зберігши при цьому всю інформацію, унесену до неї?

І. Прохорова, м. Донецьк

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Переустановити і навіть перенести на інший комп’ютер програму «Податкова звітність» (OPZ), не втративши при цьому наявних у ній документів та настройок, можна. Так, якщо ви не змінювали у «Персональних параметрах» (меню «Сервіс → Персональні параметри» (див. рисунок) шляхів для збереження звітів, за адресою «C:\OPZ\XML» зберігаються всі ваші звіти, а в папці «C:\OPZ\SPR» — персональні параметри й довідники. Скопіюйте в безпечне місце обидві ці папки («XML» і «SPR»). Якщо ж у «Персональних параметрах» для збереження звітів було зазначено інший каталог, для збереження інформації перейдіть до нього та збережіть уміст папки.

Після цього скачайте інсталяційний пакет «OPZ» і далі:

1. Встановіть «OPZ» з додатковими компонентами.

2. Оновіть програму.

3. Якщо у вас не встановлено Java і Adobe Reader, встановіть їх.

4. Перенесіть збережені папки «XML» і «SPR» до робочої папки програми. Так, якщо ви встановлювали програму на диск «С», файли потрібно помістити до папки «C:\OPZ».

5.Тепер запустіть програму та перевірте дані підприємств (меню «Сервіс → Персональні параметри»).

6. Залишилося провести синхронізацію журналу документів для кожного підприємства. Для цього потрібно виконати команду «Сервіс → Синхронізація журналу документів».

 

От і все, програму переустановлено. Успіхів у роботі!