26.11.2012

Не розраховуються дані при нарахуванні зарплати

Відповідь на запитання

Не розраховуються дані при нарахуванні зарплати

 

Добридень! Я тільки починаю опановувати «1С:Бухгалтерію 8». Підкажіть, чому при заповненні документа «Начисление зарплаты работникам организаций» можуть не розраховуватися дані на закладках утримання податків?

О. Лисова, м. Черкаси

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Є кілька причин, з яких у вас можуть не розраховуватися дані на закладках документа. Розглянемо їх.

Перша причина — розрахунок утримань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) з працівників та нарахувань на фонд оплати праці (ФОП) здійснюється до розрахунку нарахувань. Таким чином, програма не має даних, на які може спиратися при розрахунку. Перевірте, чи розраховано у вас суму нарахувань на закладці «Начисления» (рис. 1). Якщо колонка «Результат» порожня, натисніть на кнопку «Рассчитать», і в такий спосіб ви виконаєте розрахунок нарахувань працівникам.

Важливо! Щоб результат розрахунків був правильним, не забудьте зазначити кількість фактично відпрацьованих годин для кожного з працівників.

Після того як нарахування обчислено, можна переходити до розрахунку утримань із заробітної плати працівників та нарахувань на ФОП.

Друга причина може полягати в такому: для виду нарахування (закладка «Начисления» колонка «Начисление») у плані видів розрахунків «Начисления организации» не вказано, базою для справляння яких податків є таке нарахування. Перевірити, чи це так, можна таким чином. Зайдіть до плану видів розрахунків «Начисления организации» і відкрийте вид нарахування, з якого не виходить утримати ЄСВ. Перейдіть на закладку «База для расчетов» (рис. 2) і додайте до табличної частини «Является базой для» потрібні податки. Збережіть зміни. Поверніться в документ «Начисление зарплаты работникам организаций» і спробуйте ще раз розрахувати утримання із заробітної плати працівників та нарахування на ФОП. У вас усе має вийти.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів на адресу: bk@id.factor.ua.