08.10.2012

Новини&Інтернет

Новини

 

Донецька податкова оштрафувала інтернет-магазин
 за розрахунки доларами в WebMoney

Працівники податкової міліції в Донецьку оштрафували один з інтернет-магазинів за незаконне використання системи WebMoney. Загальна сума недонарахованих до бюджету коштів склала 400 тис. грн.

Як повідомляють у податковій, користувачі сайта компанії купували товар з використанням як готівки, так і електронних грошей WebMoney на електронному гаманці, реквізити якого надсилалися потенційним покупцям із сайта магазину. «Крім того, розрахунки на електронному гаманці провадилися титульними одиницями у вигляді доларів США, з використанням документів платника єдиного податку, зареєстрованого в іншому районі Донецька. Загальновідомо, що купівля та продаж товарів на території України здійснюються тільки в національній валюті, тому проведення інтернет-магазином розрахунків в одиницях WMZ є порушенням ст. 291 Податкового кодексу України», — зазначається в повідомленні.

За результатами перевірки свідоцтво про сплату єдиного податку підприємцю скасували. За матеріалами перевірки податкова нарахує до бюджету за фактично проведеними операціями понад 400 тис. грн.

Джерело: ain.ua