08.10.2012

Як побачити залишки товарів на складі

Відповідь на запитання

Як побачити залишки товарів на складі

 

Добридень! Підкажіть, будь ласка, за допомогою якого звіту в «1С:Бухгалтерії 8» можна побачити залишки на кожному складі?

І. Ростова, м. Львів

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Для того щоб побачити залишки на складі, потрібно сформувати звіт «Оборотно-сальдовая ведомость по счету». У звіті вказуємо період, рахунок та організацію, за даними якої формуємо звіт.

Звіт можна додатково настроїти на «Панели настроек». Так, на рис. 1 показано звіт, де наведено залишки номенклатури на головному складі за даними бухгалтерського обліку. Щоб отримати цю інформацію, на «Панели настроек» потрібно виконати такі дії:

— у розділі «Показатели» встановити прапорці навпроти опцій «БУ (данные бухгалтерского учета)» та «Количество»;

— у розділі «Группировка» включити лише групування за номенклатурою (рис. 1). При цьому інформація виводиться загальним списком без розбиття на групи. Якщо ви хочете отримати дані за групами номенклатури, тоді в полі «Тип группировки» потрібно вибрати варіант «Только группы» або «С группами». У першому випадку буде виведено в цілому залишки щодо кожної групи без деталізації. Варіант групування «С группами» дозволяє побачити залишки як у цілому для групи номенклатури, так і щодо товарів, які входять до цієї групи;

— у розділі «Отбор» установити відбір за видом складу (рис. 1).

Якщо вам потрібно побачити залишки номенклатури на складі при заповненні документа «Реализация товара и услуг», скористайтеся в документі функцією «Подбор» (рис. 2), указавши в полі «Подбор» значення «Остатки номенклатуры».

 

Таким чином, залишки товарів за даними бухгалтерського обліку ви можете бачити не лише при формуванні на відповідному рахунку звіту «Оборотно-сальдовая ведомость по счету», а й при виписуванні рахунка чи накладної на товар.