10.09.2012

Новини&Інтернет

Новини

 

В українських платників єдиного податку можна
 буде перевірити документи онлайн

ДПС запускає сервіс для автентифікації контрагентів з малого та середнього бізнесу. Він дозволить перевірити документи онлайн у платників єдиного податку.

«Будь-який відвідувач офіційного порталу матиме можливість, натиснувши на відповідний банер, на власні очі переконатися, що реєстраційні документи його потенційного або діючого бізнес-партнера не були анульовані тощо», — повідомляється на сайті служби.

У податковій вважають, що такий сервіс буде популярним, оскільки підприємці зможуть ретельніше підбирати контрагентів. Загальна аудиторія порталу податкової на сьогодні становить 360 тис. авторизованих користувачів, найпопулярнішими сервісами залишаються операції з Єдиним реєстром податкових накладних (виписки про заборгованість тощо).

Нагадаємо: раніше ДПС запустила можливість для компаній дізнатися за допомогою онлайн-заявки про податкові борги своїх бізнес-партнерів. Для цього потрібно зайти на сайт відомства та в рубриці «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» заповнити поля для пошуку (найменування компанії або код ЄДРПОУ).

Джерело: sts.gov.ua

 

Змінилися електронні адреси сайтів обласних
податкових служб

У зв’язку з переведенням веб-сайтів обласних податкових служб на єдиний веб-портал органів ДПС України їх електронні адреси змінилися. Зі списком оновлених адрес можна ознайомитися за посиланням http://buhgalter911.com/Res/Spravochniki/oblgornaladmins.aspx .

У зв’язку з цими змінами виникли проблеми з автоматичним оновленням програми OPZ. Справа в тому, що у процесі перевірки програма звертається до сторінки офіційного сайта ДПС у Черкаській області http://ck.sta.gov.ua. Адреса, яку також було змінено, а відповідно і сторінка за старою адресою недоступна. Саме тому, а не у зв’язку з проблемами настроювання проксі, немає можливості перевірити наявність нових версій.

Джерело: opz.org.ua