18.08.2008

Єдиний податок. Єдиноподатники не сплачують збір за спецводокористування

Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у м. Житомирі

 

Єдиноподатники не сплачують збір за спецводокористування

 

Чи повинен приватний підприємець, який працює на спрощеній системі оподаткування та здає в оренду приміщення автомийки іншому приватному підприємцю, також платнику єдиного податку, який користується технічною водою, сплачувати збір за спеціальне використання водних ресурсів ?

 

Відповідно до

п. 3 Порядку № 1494, та п. 2.1 Інструкції № 231 платниками збору за спеціальне використання водних ресурсів є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, а також громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності, які використовують водні ресурси та користуються водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту.

Однак

ст. 6 Указу про єдиний податок визначено, що суб’єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником збору за спеціальне використання природних ресурсів.

Якщо приватний підприємець сплачує єдиний податок, то він не є платником збору за спеціальне використання водних ресурсів, оскільки цей збір є складовою збору за спеціальне використання природних ресурсів.

 

Тетяна ЛУЦУК,
 начальник відділу масово-розяснювальної роботи та звернення громадян ДПІ