15.12.2008

Калейдоскоп документів. Директор охоронного підприємства повинен мати вищу освіту — нове в Ліцензійних умовах

Калейдоскоп документів від 04.11.2008 р. № 136/570

Директор охоронного підприємства повинен мати вищу освіту — нове в Ліцензійних умовах

 

Держпідприємництва та МВС унесли зміни до

Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг, пов’язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян, затверджених наказом Держпідприємництва та МВС від 14.12.2004 р. № 145/1501. Змінами уточнено вимоги:

до освіти керівника суб’єкта охоронної діяльності. Так, відтепер керівник (директор, його заступник чи керівник філії, іншого відокремленого структурного підрозділу) суб’єкта охоронної діяльності повинен мати професійну вищу освіту за спеціальністю «Фінансово-економічна безпека» або вищу освіту (кваліфікаційний освітній рівень спеціаліст, магістр) і диплом про перепідготовку (свідоцтво про підвищення кваліфікації) за спеціальністю «Фінансово-економічна безпека», або вищу освіту і досвід роботи не менше 5 років на посадах старшого чи вищого начальницького складу, старшого чи вищого офіцерського складу правоохоронних органів, підрозділів відомчої воєнізованої охорони, військових формувань;

— до кваліфікації охоронців

. Тепер вони мають відповідати вимогам, установленим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 р. № 336 «Про затвердження Випуску 1 «Професії працівників, які є загальними для всіх видів економічної діяльності» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників.

Крім того

, суб’єктам охоронної діяльності встановлено заборону на участь у виконанні судових рішень, постанов про зміну органів управління та посадови їх осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності.

Наказ

набув чинності 14.12.2008 р.

(Наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства внутрішніх справ України від 04.11.2008 р. № 136/570)