04.02.2008

Калейдоскоп документів. Коли єдиноподатники, які здають землі в оренду, не повинні сплачувати земельний податок — роз’яснення Держпідприємництва

Калейдоскоп документів від 12.09.2007 р. № 6834

Коли єдиноподатники, які здають землі в оренду, не повинні сплачувати земельний податок — роз’яснення Держпідприємництва

 

Держпідприємництва вкотре зауважив, що платники єдиного податку, які здійснюють діяльність із надання в оренду власних земельних ділянок, будівель, споруд (їх частин)

не повинні сплачувати земельний податок за умови, що такий вид діяльності зазначено у Свідоцтві про сплату єдиного податку. Це прямо передбачено ст. 6 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» в редакції від 28.06.99 р. № 746/99 та підзаконними актами до нього.

При цьому Держпідприємництва звернув увагу, що таке звільнення не є пільгою щодо земельного податку, а належить до особливостей спрощеної системи оподаткування як виду державної підтримки малого підприємництва.

Якщо ж у

Свідоцтві єдиноподатника не передбачено такого виду діяльності, то земельний податок має сплачуватися на загальних підставах.

(Лист Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 12.09.2007 р. № 6834)