14.01.2008

Про внесення змін до Розрахунку питомої ваги доходу від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки в загальній сумі валового доходу підприємства за попередній звітний (податковий) рік

Наказ від 24.12.2007 р. № 938

До уваги платників ФСП!

Мінагрополітики внесло зміни до форми Розрахунку «сільськогосподарності»

 

Наказ Міністерства аграрної політики України від 24.12.2007 р. № 938

«Про внесення змін до Розрахунку питомої ваги доходу від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки в загальній сумі валового доходу підприємства за попередній звітний (податковий) рік»

 

Мінагрополітики внесло зміни до форми

Розрахунку питомої ваги доходу від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки в загальній сумі валового доходу підприємства за попередній звітний (податковий) рік (затвердженої наказом Мінагрополітики від 22.11.2007 р. № 818*.

* Див. ком. «До уваги платників ФСП! Мінагрополітики затвердило нову форму Розрахунку «сільськогосподарності» // «БТ», 2007, № 50, с. 4 і ком. «З’явилися Методрекомендації щодо заповнення Розрахунку «сільськогосподарності» // «БТ», 2007, № 51, с. 6.

Перш за все

змінилася «шапка» форми — вона стала більш схожою на «шапку» будь-якої іншої декларації (тобто в ній передбачено коди ЄДРПОУ та КВЕД, адресу платника та місце розташування земельної ділянки, а також дані податкового органу, куди подається Розрахунок).

Крім цього, до

рядка 7.2 Розрахунку додатково внесено уточнення щодо іноземної валюти. Тепер із загальної суми валового доходу потрібно виключати також доходи, отримані від реалізації іноземної валюти, спрямованої на розвиток сільськогосподарського виробництва, яку отримано не тільки у вигляді кредитів, а і від здійснення експортних операцій. Отже, тепер умовою виключення доходу від реалізації іноземної валюти із загального валового доходу, по суті, є лише використання її для розвитку сільськогосподарського виробництва.

Зверніть увагу!

Граничний термін подання оновленої форми Розрахунку — 31 січня 2008 року.

Бланк нового Розрахунку поміщено на с. 9—10.