28.01.2008

Калейдоскоп документів. Про внесення змін до наказу Держстандарту України від 27.01.99 № 37

Калейдоскоп документів від 03.09.2007 р. № 207

Сертифікація готельних послуг та послуг харчування

 

Правила обов’язкової сертифікації готельних послуг

викладені в новій редакції і тепер називатимуться Правилами обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання). Ці Правила:

установлюють процедуру проведення обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) стосовно безпеки для життя і здоров’я людей, захисту їх майна та охорони навколишнього середовища в державній системі сертифікації (Система сертифікації УкрСЕПРО, далі — Система);

установлюють об’єкти обов’язкової сертифікації: послуги з розміщення, що надаються суб’єктами туристичної діяльності в колективних та індивідуальних засобах розміщення (готелях, молодіжних туристичних базах і гірських притулках, кемпінгах та майданчиках для автофургонів, дитячих і студентських літніх таборах, центрах і будинках відпочинку, санаторних та курортних установах оздоровчо-профілактичного характеру, мебльованих приміщеннях, морських та річкових суднах);

обов’язкові для виконання органами із сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання), передбаченими в Системі для виконання цих видів робіт, а також суб’єктами туристичної діяльності, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання).

Обов’язкову сертифікацію послуг з тимчасового розміщення (проживання) здійснюватиме Держкомтехрегулювання.

Зміни набули чинності

7 січня 2008 року.

(Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики України «Про внесення змін до наказу Держстандарту України від 27.01.99 № 37» від 03.09.2007 р. № 207, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27.12.2007 р. за № 1418/14685)