07.07.2008

Калейдоскоп документів. Кому видаватиме «пожежні» дозволи центральний орган держпожежнагляду

Калейдоскоп документів від 29.05.2008 р. № 406

Кому видаватиме «пожежні» дозволи центральний орган держпожежнагляду

 

МНС уніс зміни до

Інструкції з організації роботи органів державного пожежного нагляду з питань видачі дозволу на початок роботи підприємств та оренду приміщень, затвердженої наказом МНС України від 11.05.2006 р. № 278.

За загальним правилом, центральний орган держпожежнагляду видає дозвіл на початок роботи особливо важливих пожежонебезпечних підприємств, уведення в експлуатацію нових та реконструйованих особливо важливих виробничих, житлових та інших об’єктів. Раніше

Перелік таких об’єктів було наведено в додатку 1 (який скасували цими змінами) до Інструкції № 278. Тепер згідно зі змінами Перелік цих об’єктів затверджується Головним державним інспектором України з пожежного нагляду.

Уперше такий

Перелік Держдепартамент пожежної безпеки за погодженням із заступником міністра має затвердити в місячний строк після держреєстрації наказу (зареєстровано в Мін’юсті 17.06.2008 р.) і надалі за потреби його коригувати. Перелік мають оприлюднювати в центральних засобах масової інформації.

До затвердження

Переліку дозвіл видається територіальним органом держпожежнагляду АРК, області, мм. Києва та Севастополя в установленому законодавством порядку.

Зміни

набули чинності 28.06.2008 р.

(Наказ Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 29.05.2008 р. № 406)