02.06.2008

Про затвердження Граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих оздоровчих закладах на 2008 рік

Постанова від 02.04.2008 р. № 9

Збільшено граничні норми

витрат на харчування, лікування та культобслуговування в дитячих оздоровчих закладах

 

Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 02.04.2008 р. № 9

«Про затвердження Граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих оздоровчих закладах на 2008 рік»

 

Нагадаємо, що забезпечення оздоровчих заходів (зокрема, оплата путівок до дитячих оздоровчих закладів) є одним з видів забезпечення за соціальним страхуванням з тимчасової втрати працездатності (

ст. 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III).

При цьому механізм забезпечення дітей застрахованих осіб путівками до дитячих оздоровчих закладів регулює

Порядок часткового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженим постановою Фонду від 03.03.2006 р. № 4.

За рахунок коштів Фонду фінансуються виключно організація харчування (зокрема, вартість набору продуктів харчування), лікування та культурне обслуговування.

Постановою, що коментується, затверджено граничні розміри витрат на фінансування цих заходів у 2008 році.

 

Граничні норми витрат (на один людино-день), грн.

Види дитячих оздоровчих закладів:

заміського (міського) та санаторного типів

з денним перебуванням

На харчування

До 27

До 13,50

На лікування та культурне обслуговування

До 3

До 1,50

 

Звертає на себе увагу, що в цьому році, на відміну від попередніх років, установлено єдині граничні норми витрат як для дитячих закладів, розташованих на території АРК, м. Києва та Київської приміської зони, так і дитячих закладів, розташованих в інших регіонах України.

Постанова

, що коментується, набула чинності 23 травня 2008 року. У найближчих номерах нашої газети докладно розглянемо питання забезпечення путівками працівників та їх дітей.