23.06.2008

Калейдоскоп документів. Митниця роз’яснила, за яким курсом НБУ оплачувати митне оформлення товарів і транспортних засобів

Калейдоскоп документів від 28.05.2008 р. № 558

Митниця роз’яснила, за яким курсом НБУ оплачувати митне оформлення товарів і транспортних засобів

 

Нагадаємо, що з 16.05.2008 р. (дати вступу України до СОТ) замість митних зборів митними органами справляється плата за митне оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митних органів чи поза робочим часом, установленим для митних органів. Розмір плати затверджено

постановою КМУ від 18.01.2003 р. № 93. Відповідно до п. 2 цієї постанови плата справляється в національній валюті за офіційним (обмінним) курсом НБУ, що діє на дату її внесення.

У зв’язку з численними запитами ДМСУ затвердила

Узагальнююче податкове роз’яснення з питання застосування курсу валют Національним банком України при нарахуванні плати за митне оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митних органів чи поза робочим часом, установленим для митних органів.

У цьому

роз’ясненні Митниця зазначила, що для цілей нарахування плати за ВМД має застосовуватися курс НБУ, що діє на дату надання митному органу ВМД для митного оформлення, а в разі нарахування плати за уніфікованою митною квитанцією МД-1курс НБУ, що діє на дату оформлення такої квитанції.

(Наказ Державної митної служби України від 28.05.2008 р. № 558)