17.03.2008

Калейдоскоп документів. Затверджено критерії розподілу за ступенем ризику в галузі електроенергетики і теплопостачання

Калейдоскоп документів від 22.02.2008 р. № 75

Затверджено критерії розподілу за ступенем ризику в галузі електроенергетики і теплопостачання

 

Кабмін затвердив критерії розподілу суб’єктів господарювання за ступенем ризику їх діяльності в галузі електроенергетики та сфері теплопостачання

. Згідно з установленими критеріями суб’єкти господарювання розподілятимуться на три групи: з високим, середнім та незначним ступенем ризику, як того вимагає ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V.

Перевірки суб’єктів господарювання з

високим ступенем ризику проводитимуться не частіше ніж тричі на рік, а деяких суб’єктів — не частіше ніж двічі на рік, із середнімодин раз на 3 роки, з незначним один раз на 5 років.

Відповідно до встановлених критеріїв та періодичності перевірки здійснюватимуть Державна інспекція з експлуатації електричних станцій та мереж і Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії.

Постанова набула чинності

з 22 лютого 2008 року.

(Постанова КМУ «Про затвердження критеріїв розподілу суб’єктів господарювання за ступенями ризику їх діяльності в галузі електроенергетики та сфері теплопостачання і визначення періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю)» від 22.02.2008 р. № 75)