13.10.2008

Калейдоскоп документів. Ускладнилося ліцензування для водопостачальників і тепловиків

Калейдоскоп документів від 01.10.2008 р. № 879

Ускладнилося ліцензування для водопостачальників і тепловиків

 

Кабмін

розширив перелік документів, які подаються до заяви про видачу ліцензії на здійснення діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Тепер додатково необхідно подавати нотаріально засвідчені копії свідоцтва про держреєстрацію госпсуб’єкта та установчих документів; копію довідки про внесення до Єдиного держреєстру підприємств і організацій; перелік приладів обліку та місця їх встановлення; за підписом керівника госпсуб’єкта технічну характеристику мереж, споруд та інших об’єктів, їх схеми; відомості про потужність, річні обсяги добування, виробництва та транспортування; баланс підприємства на останню звітну дату за підписом керівника госпсуб’єкта, скріплений печаткою.

Також

уточнено види діяльності, що підлягають ліцензуванню. Зараз ліцензуються: виробництво теплової енергії (крім визначених видів господарської діяльності у сфері теплопостачання, якщо теплова енергія проводиться на теплоелектроцентралях, когенераційних установках і установках з використанням нетрадиційних чи відновлюваних джерел енергії); транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільними) тепловими мережами; постачання теплової енергії.

Відповідні зміни внесено до

Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою КМУ від 14.11.2000 р. № 1698, та Переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затвердженого постановою КМУ від 04.07.2001 р. № 756.

Постанова

набуде чинності з моменту опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

(Постанова Кабінету Міністрів України від 01.10.2008 р. № 879)