13.10.2008

Послуги з пакування періодичних видань обкладаються ПДВ за ставкою 20 %

Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Послуги з пакування періодичних видань обкладаються ПДВ за ставкою 20 %

 

Наше підприємство надає послуги з розповсюдження періодичних видань за передплатою за договором доручення з видавництвом, при цьому користується пільгою зі сплати податку на додану вартість. Разом з тим підприємство планує запровадити ще й інші послуги, що будуть надаватися видавцям за окремим замовленням: пакування кожного примірника в поліетиленову плівку, сервісне оформлення періодичних видань тощо. Який порядок оподаткування податком на додану вартість таких послуг?

 

Від обкладання ПДВ звільнено операції з поставки (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок, крім видань еротичного характеру, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників українського виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови;

доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України ( п.п. 5.1.2 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР; далі — Закон).

Оскільки операції з пакування кожного примірника в поліетиленову плівку, сервісне оформлення періодичних видань, не є операціями з доставки періодичних видань

друкованих засобів масової інформації на митній території України, то вони підлягають обкладанню ПДВ на загальних підставах за ставкою 20 %.

Таким чином, ураховуючи зазначене, і також виходячи з положень

Закону, у разі надання послуг за окремим замовленням, ваше підприємство повинно сплачувати податок на додану вартість на загальних підставах.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян