01.09.2008

Калейдоскоп документів. Поправки до Порядку електронного декларування товарів на митниці

Калейдоскоп документів від 21.07.2008 р. № 796

Поправки до Порядку електронного декларування товарів на митниці

 

Держмитслужба внесла поправки до

Порядку здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що декларуються з поданням вантажної митної декларації в електронному вигляді, затвердженого наказом Держмитслужби України від 26.09.2007 р. № 800 (див. «Калейдоскоп документів» «Електронне декларування товарів — з’явився Порядок» // «БТ», 2007, № 44, с. 12).

Перш за все митниця перейменувала

Порядок — тепер він називається «Порядок здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що декларуються з поданням вантажної митної декларації та документів контролю за переміщенням товарів (попереднього повідомлення та попередньої митної декларації) в електронному вигляді.

Установлено, що запровадження цього

Порядку здійснюватиметься поетапно:

1-й етап упроваджується з 01.09.2008. На цьому етапі Порядок застосовуватиметься в частині подання та оформлення в електронному вигляді документів контролю за переміщенням товарів — попереднього повідомлення («ЕПП») та попередньої митної декларації («ЕПД»);

2-й етап упроваджується окремим наказом ДМСУ. З цього моменту Порядок упроваджується в повному обсязі відповідно до діючих митних режимів, видів транспорту, товарів та кола митних органів.

Крім того,

Порядок доповнили новим розділом V «Порядок подання та оформлення документів контролю за переміщенням товарів в електронному вигляді».

(Наказ Державної митної служби України від 21.07.2008 р. № 796

)