01.09.2008

Калейдоскоп документів. Якщо імпортований товар для видавництв не виробляється в Україні — як отримати висновок Мінпромполітики

Калейдоскоп документів від 29.07.2008 р. № 469

Якщо імпортований товар для видавництв не виробляється в Україні — як отримати висновок Мінпромполітики

 

Нагадаємо, що в період з

1 січня 2004 року до 1 січня 2009 року товари, що не виробляються в Україні та ввозяться на митну територію України для використання у видавничій діяльності та діяльності з виготовлення книжкової продукції, що виробляється в Україні, звільнено від сплати мита, ПДВ та акцизного збору. Податкові пільги під час митного оформлення застосовуються щодо товарів, у тому числі запасних частин, комплектуючих виробів, спеціального оснащення та витратних матеріалів, що використовуються у видавничій діяльності та діяльності з виготовлення книжкової продукції, що виробляється в Україні.

Порядок подання документів, що підтверджують право суб’єктів підприємницької діяльності на користування встановленими законодавством податковими пільгами під час митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України або вивозяться з митної території України,

затверджено наказом ДМСУ від 22.06.2006 р. № 514*.

* Див. «Калейдоскоп документів» «Держмитслужба затвердила новий Порядок для митного оформлення пільгових товарів» // «БТ», 2006, № 31, с. 13.

Для отримання пільг необхідно подати серед усього іншого

висновок Мінпромполітики, який містить інформацію про те, що імпортований товар не виробляється в Україні.

І ось, нарешті, Мінпромполітики затвердило

Положення про надання висновку Мінпромполітики про те, що імпортований товар не виробляється в Україні. Висновок видається на імпортований товар, що ввозиться на митну територію України для використання у видавничій діяльності та діяльності з виготовлення книжкової продукції, що виробляється в Україні.

Наказ

набув чинності 24.08.2008 р.

(Наказ Міністерства промислової політики України від 29.07.2008 р. № 469)