15.09.2008

Калейдоскоп документів. Держекспертиза безпеки проектів будівництва

Калейдоскоп документів від 20.08.2008 р. № 767

Держекспертиза безпеки проектів будівництва

 

Кабмін затвердив

Порядок проведення державної експертизи з питань техногенної безпеки проектів будівництва об’єктів, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій. Він не поширюється на проекти будівництва шляхів сполучення, тунелів, естакад, мостів, шляхопроводів, судноплавних гідротехнічних споруд, вокзалів, залізничних та автобусних станцій, об’єктів систем зв’язку, навігації і керування рухом транспортних засобів.

Держекспертиза проводиться згідно з

Порядком затвердження інвестиційних програм та проектів будівництва і проведення їх державної експертизи, затвердженим постановою КМУ від 31.10.2007 р. № 1269, Держінспекцією цивільного захисту і техногенної безпеки МНС та її територіальними інспекціями із залученням сторонніх фахівців із цивільного захисту і техногенної безпеки.

Основними завданнями держекспертизи є: виявлення у проектах будівництва порушення вимог державних будівельних норм і правил, що діють у сфері цивільного захисту і техногенної безпеки, та інших нормативних актів; проведення перевірки обґрунтованості проектних рішень у сфері техногенної безпеки; підготовка експертного висновку за її результатами.

Крім цього, Кабміном затверджено

Перелік об’єктів, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій, проекти будівництва яких підлягають державній експертизі з питань техногенної безпеки.

Постанова

набирає чинності з дня опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

(Постанова Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 р. № 767)