20.04.2009

Калейдоскоп документів. Чергові ступені ризику — тепер для грального бізнесу

Калейдоскоп документів від 02.04.2009 р. № 303

Чергові ступені ризику — тепер для грального бізнесу

 

Відповідно до

Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V (див. ком. «Закон про перевірки набере чинності наприкінці 2007 року» // «БТ», 2007, № 28, с. 4) періодичність проведення планових заходів державного контролю встановлюється відповідним органом влади залежно від ступеня ризику від здійснення такої діяльності.

Кабмін затвердив

Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від господарської діяльності:

— з випуску та проведення лотерей і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю);

— з організації діяльності з проведення азартних ігор (крім лотерей) і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Для діяльності з випуску та проведення лотерей такими критеріями є

: дотримання під час випуску та проведення лотерей фінансових нормативів, установлених законодавством; рівень розгалуженості мережі точок розповсюдження лотерей; розмір сформованого статутного капіталу оператора лотереї; дотримання вимог законодавства в зазначеній сфері. Для них установлено 3 ступені ризику високий (планові перевірки госпсуб’єктів проводяться з періодичністю не частіше 1 разу на рік), середній (не частіше 1 разу на 3 роки) та незначний (не частіше 1 разу на 5 років).

Для діяльності з проведення азартних ігор (крім лотерей) такими критеріями є

: розмір сформованого статутного капіталу організатора азартної гри; строк здійснення зазначеної діяльності; розмір коефіцієнта забезпеченості призового фонду; розмір коефіцієнта фінансової незалежності; дотримання вимог законодавства у відповідній сфері. Для них установлено 3 ступені риски: високий (планові перевірки таких госпсуб’єктів проводяться з періодичністю не частіше 1 разу на рік), середній (не частіше 1 разу на 3 роки), незначний (не частіше 1 разу на 5 років).

Постанова

набрала чинності 10.04.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 02.04.2009 р. № 303)