14.12.2009

Розширено перелік енергозберігаючих товарів, що ввозяться без мита і ПДВ

Постанова від 25.11.2009 р. № 1275

Розширено перелік енергозберігаючих товарів, що ввозяться без мита і ПДВ

 

Кабмін уніс до своєї

постанови від 14.05.2008 р. № 444** зміни, згідно з якими істотно розширено перелік (додано 16 нових позицій) та обсяги енергозберігаючих матеріалів, обладнання, пристроїв та комплектуючих, які звільняються від ввізного мита та операції з увезення яких на митну територію України звільняються від обкладення ПДВ.

** Див. калейдоскоп документів «Затверджено Перелік енергозберігаючих активів, що ввозяться без мита» // «БТ», 2008, № 22, с. 13.

До цього переліку Кабмін може включати матеріали, комплектуючі тощо,

що використовуються для виробництва обладнання, яке працює на нетрадиційних і поновлюваних джерелах енергії, виготовляє альтернативні види палива, енергозберігаючого обладнання та матеріалів, виробів, експлуатація яких забезпечує економію і раціональне використання паливно-енергетичних ресурсів, засобів виміру, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів (якщо ідентичні товари не виробляються в Україні). Крім цього, до нього включається подібне обладнання, якщо воно застосовується імпортером — платником ПДВ для власного виробництва. Нагадаємо: якщо платник ПДВ допустив нецільове використання таких товарів, то імпортний ПДВ щодо таких товарів підлягає сплаті до бюджету, причому з нарахуванням пені.

(

Постанова КМУ від 25.11.2009 р. № 1275, набрала чинності 03.12.2009 р.)