21.12.2009

З’явився митний Порядок здійснення комплексних операцій з товарами

Наказ від 29.10.2009 р. № 1034

З’явився митний Порядок здійснення комплексних операцій з товарами

 

Держмитслужба затвердила

Порядок здійснення комплексних операцій з товарами, які переміщуються під митним контролем митною територією України. Він поширюється на комплексні операції* з товарами, що переміщуються через митний кордон України автомобільним і залізничним транспортом, у тому числі розміщеними в/на авіаційних або водних транспортних засобах, під митним контролем митною територією України підприємствами, і не поширюється на переміщення алкогольних напоїв і тютюнових виробів, на які встановлено акцизний збір.

* До комплексних операцій належать операції з: повного або часткового навантаження, вивантаження і перевантаження товарів з одного транспортного засобу на інший (у тому числі зі зміною виду транспорту); заміни тягача; усунення пошкоджень упаковки; розпаковування, упаковування і перепакування товарів.

Комплексні операції

провадяться в зонах митного контролю, створених митними органами і розташованих: на складах тимчасового зберігання, на митних ліцензійних складах або в інших місцях, визначених митними органами відповідно до законодавства. Причому якщо такі операції здійснюються з ініціативи власника товарів або уповноваженої ним особи, то вони провадяться за рахунок цих осіб.

Погодження

на проведення комплексних операцій здійснюється протягом однієї доби з дати надходження складеної в довільній формі письмової заяви одержувача товарів (або уповноваженої ним особи, або експедитора, або перевізника) до митного органу, у зоні діяльності якого планується проведення цих операцій.

(Наказ від 29.10.2009 р. № 1034, набере чинності через 45 днів після його офіційного опублікування)