26.01.2009

Калейдоскоп документів. Експортно-імпортно-алкогольно-тютюнові санкції

Калейдоскоп документів від 03.12.2008 р. № 817

Експортно-імпортно-алкогольно-тютюнові санкції

 

Кабмін затвердив

Порядок розгляду Міністерством економіки України матеріалів, що є підставою для застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Порядок

«призначення» фінсанкцій господарюючим суб’єктам, які здійснюють експорт/імпорт алкоголю та тютюнових виробів, поширюється на всіх суб’єктів господарювання — резидентів, які здійснюють імпорт та/або експорт спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності.

Рішення про застосування фінсанкцій Мінекономіки приймає в разі здійснення суб’єктами господарювання зазначених операцій

без наявності виданої в установленому законодавством порядку ліцензії на підставі повідомлень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування із зазначенням підстав для прийняття рішення про застосування фінансових санкцій.

Таке рішення складається у 3 примірниках: 1 — залишається в Мінекономіки; 2 — у триденний строк після прийняття рішення надсилається суб’єкту господарювання (його представнику) рекомендованим листом з повідомленням про вручення, або видається під розписку; 3 — надсилається до органу ДПС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання для контролю за надходженням до бюджету суми сплаченого штрафу. Рішення може бути оскаржено в установленому законодавством порядку.

Наказ

набув чинності 23.01.2009 р.

(Наказ Мінекономіки України від 03.12.2008 р. № 817)