08.06.2009

Калейдоскоп документів. Як отримати вихідні дані для проектування об’єктів містобудування? Знайомтеся з Порядком

Калейдоскоп документів від 20.05.2009 р. № 489

Як отримати вихідні дані для проектування об’єктів містобудування? Знайомтеся з Порядком

 

Кабмін затвердив

Порядок надання вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, яким визначаються склад і зміст таких даних, а також механізм їх надання.

Нагадаємо, що

фізична або юридична особа, яка подала заяву (клопотання) про намір забудови на земельній ділянці, що перебуває в її власності чи користуванні, має право на отримання вихідних даних для проектування об’єкта містобудування (ст. 27 Закону України «Про планування та забудову території» від 20.04.2000 р. № 1699-III; див. також статтю «Сприяння будівництву — аналізуємо Закон № 509» // «БТ», 2008, № 44, с. 38).

Установлено, що

основними складниками вихідних даних є:

1)

містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки — надаються:

а) виконавчими органами сільських, селищних, міських рад — у разі розташування земельної ділянки в межах населеного пункту; б) місцевою держадміністрацією — у разі розташування земельної ділянки за межами населеного пункту;

2)

технічні умови — надаються юридичними особами, які є власниками відповідних елементів інженерної інфраструктури або які забезпечують їх експлуатацію, з урахуванням схеми теплопостачання населених пунктів;

3)

завдання на проектування — розробляється, затверджується і надається замовником генеральному проектувальнику на підставі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Утратила чинність

постанова КМУ «Про Порядок надання архітектурно-планувального завдання і технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта архітектури та визначення розміру плати за їх видачу» від 20.12.99 р. № 2328.

Постанова

набрала чинності з 29.05.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 р. № 489)