09.03.2009

Калейдоскоп документів. Атестація архітекторів

Калейдоскоп документів від 11.02.2009 р. № 79

Атестація архітекторів

 

Нагадаємо, що

ст. 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» від 20.05.99 р. № 687-XIV установлено, що госпдіяльність, пов’язана зі створенням об’єктів архітектури, підлягає ліцензуванню. Відповідальні виконавці окремих видів робіт, пов’язаних зі створенням об’єктів архітектури, проходять професійну атестацію в порядку, затвердженому Кабміном.

Кабмін на виконання цієї норми затвердив

Порядок проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт, пов’язаних із створенням об’єктів архітектури.

Відповідальний виконавець згідно з

Порядком — це фізична особа, яка має вищу архітектурну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст», «магістр» і стаж роботи за фахом не менше 3 років; або не має вищої архітектурної освіти, стаж роботи якої у сфері містобудування та архітектури становить не менше 10 років та якій може бути видано відповідний кваліфікаційний сертифікат архітектора.

Профатестація виконавців провадиться архітектурно-будівельною атестаційною комісією

на підставі кваліфікаційних вимог, розроблених Національною спілкою архітекторів та затверджених Мінрегіонбудом.

Профатестація провадиться на платній основі

, розмір та порядок оплати за видачу кваліфікаційного сертифіката архітектора (його дубліката) встановлюються центральним органом виконавчої влади з питань містобудування та архітектури за погодженням з Мінфіном.

Постанова

набирає чинності 16.09.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. № 79)