23.03.2009

Калейдоскоп документів. Зміни у профпідготовці незастрахованих безробітних

Калейдоскоп документів від 16.02.2009 р. № 63/123

Зміни у профпідготовці незастрахованих безробітних

 

Унесено зміни до

Положення про порядок надання Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття послуг з професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації, затвердженого наказом від 13.02.2001 р. № 53/59.

Положенням

визначається, що профнавчання організовується держслужбою зайнятості за рахунок коштів Фонду безробіття у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності або відомчого підпорядкування за наявності в них ліцензій на надання освітніх послуг. Вибір навчального закладу для професійного навчання здійснюється центрами зайнятості (див. «Калейдоскоп документів» «Як відбиратимуть навчальні заклади для безробітних» // «БТ», 2008, № 39, с. 6).

Змінами уточнено, що Держслужба зайнятості організовує профнавчання застрахованих, а також

незастрахованих осіб, які вперше шукають роботу, інших незастрахованих осіб у разі їх реєстрації в установленому порядку як безробітних за їх згодою у випадках, передбачених чинним законодавством. Раніше Держслужба зайнятості здійснювала профнавчання застрахованих осіб, а також окремих категорій незастрахованих осіб, за їх згодою у випадках, передбачених чинним законодавством.

Наказ

набрав чинності 14.03.2009 р.

(Наказ Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України від 16.02.2009 р. № 63/123)