11.05.2009

Про затвердження Граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих оздоровчих закладах на 2009 рік

Постанова від 25.02.2009 р. № 10

ЗБІЛЬШЕНО ГРАНИЧНІ НОРМИ

витрат на харчування, лікування
та культобслуговування в дитячих
оздоровчих закладах у 2009 році

 

Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25.02.2009 р. № 10

«Про затвердження Граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих оздоровчих закладах на 2009 рік»

 

Забезпечення оздоровчих заходів (зокрема, оплата путівок до дитячих оздоровчих закладів) є одним з видів забезпечення за соціальним страхуванням з тимчасової непрацездатності (

ст. 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III).

Механізм забезпечення дітей застрахованих осіб путівками до дитячих оздоровчих закладів регулюється

Порядком часткового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженим постановою Фонду соцстраху з тимчасової втрати працездатності від 03.03.2006 р. № 4.

За рахунок коштів Фонду фінансуються виключно організація харчування (зокрема, вартість набору продуктів харчування), лікування та культурне обслуговування.

Постановою

, що коментується, затверджено граничні розміри витрат на фінансування цих заходів у 2009 році:

 

Вид граничних норм витрат

Розмір (на один людино-день), грн.

— на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування)

До 30 грн.

— на лікування та культурне обслуговування дітей

До 3 грн.

 

Звертає на себе увагу, що в цьому році, як і в минулому, установлено єдині граничні норми витрат як для дитячих закладів, розташованих на території АРК, м. Києва та Київської приміської зони, так і для дитячих закладів, розташованих в інших регіонах України.

Постанова

, що коментується, набрала чинності 17 квітня 2009 року.

На сторінках нашої газети ми докладно розглядали питання забезпечення путівками дітей працівників (див. статтю «Путівки» // «БТ», 2008, № 25, с. 30).