18.05.2009

Калейдоскоп документів. Хто може отримати інформацію з Реєстру прав власності на нерухоме майно

Калейдоскоп документів від 23.03.2009 р. № 525/5

Хто може отримати інформацію з Реєстру прав власності на нерухоме майно

 

Мін’юст затвердив

Методичні рекомендації стосовно суб’єктів, які мають право на отримання інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Установлено, що

право на отримання відомостей з Реєстру мають: власник нерухомого майна; спадкоємець нерухомого майна; правонаступник юридичної особи; представник власника об’єкта нерухомого майна (у тому числі: представник на підставі договору; представник на підставі закону; представник на підставі акта органу юридичної особи; представник за довіреністю); органи державної влади, органи місцевого самоврядування, суд, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи державної податкової служби, державні виконавці, нотаріуси, органи Служби безпеки України та інші органи державної влади (посадові особи); бюро кредних історій.

Інформація

з Реєстру надається на підставі відомостей, що містяться в цьому Реєстрі. Формування такої інформації здійснюється лише за ідентифікаційними ознаками власника об’єкта нерухомого майна (прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи та/або ідентифікаційний номер чи найменування юридичної особи, та/або код ЄДРПОУ) або за адресою об’єкта нерухомого майна.

(Наказ Міністерства юстиції України від 23.03.2009 р. № 525/5)