16.11.2009

Порядок справляння тимчасової надбавки до ставок ввізного мита — є зміни

Наказ від 14.09.2009 р. № 856

Порядок справляння тимчасової надбавки до ставок ввізного мита — є зміни

 

Держмитслужба внесла зміни до

Порядку справляння митними органами ввізного (вивізного) та особливих видів мита при митному оформленні товарів, які переміщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Держмитслужби від 23.01.2006 р. № 30.

Змінами, зокрема, передбачено

порядок нарахування і справляння тимчасової надбавки до ставок ввізного мита. Тимчасова надбавка обліковується після нарахування ввізного мита окремим рядком у графі 47 ВМД.

Також тепер відповідно до

Закону України «Про Єдиний митний тариф» від 05.02.92 р. № 2097-XII ввізне мито є диференційованим щодо товарів українського походження (до них застосовуватимуться пільгові ставки ввізного мита, визначені Митним тарифом України, за винятком товарів, що звільняються від сплати мита згідно із законодавством України) і товарів походження з держав — членів СОТ (до них застосовуватимуться пільгові ставки ввізного мита, що використовуються в режимі найбільшого сприяння).

Крім цього, установлено перелік порядків, згідно з якими здійснюється повернення переплачених сум мита. Також тепер

не вказується, що таке повернення здійснюється не пізніше 1095-го дня з моменту митного оформлення товарів на вимогу їх власника.

Порядок доповнено новою

главою 9 «Тимчасова надбавка до діючих ставок ввізного мита», в якому визначено умови застосування і розрахунок такої надбавки.

(

Наказ Держмитслужби України від 14.09.2009 р. № 856, набрав чинності 13.11.2009 р.)